Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 1.074 ζωές στην Κίνα το 2016

Gazzetta team
Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 1.074 ζωές στην Κίνα το 2016
Συνολικά 270 άνθρωποι αγνοούνται από τις αρχές του έτους.

Οι φυσικές καταστροφές σε όλη την Κίνα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 1.074 άτομα από τις αρχές του έτους, με 270 ανθρώπους να αγνοούνται, σύμφωνα με αξιωματούχο στο υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων.

Οι βασικότερες εξ αυτών αφορούν πλημμύρες, σφοδρούς ανέμους, χαλάζι και μια σειρά γεωλογικών καταστροφών, δήλωσε ο Γιανγκ Σιαοντόνγκ, αναπληρωτής επικεφαλής της διεύθυνσης αρωγής του υπουργείου.

Συνολικά, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν άμεση οικονομική ζημία 298 δισ. γιουάν (44 δισ. δολαρίων). Περίπου 400.000 σπίτια κατέρρευσαν και 6,24 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, με τις περισσότερες καταστροφές να καταγράφονται μετά τον Ιούνιο.

Η συνολική ζημιά το πρώτο επτάμηνο του έτους ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ανέφερε ο Γιανγκ.

Από τον Ιούνιο και ύστερα, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν το θάνατο 833 ανθρώπων, με 233 άτομα να αγνοούνται. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ο μεγαλύτερος για τη συγκεκριμένη περίοδο από το 2011. Οι καταστροφές από τον Ιούνιο και ύστερα προκάλεσαν άμεσες οικονομικές ζημιές ύψους 253 δισ. γιουάν.

Η κεντρική κυβέρνηση έχει διαθέσει φέτος για τους πληγέντες περισσότερα από 1,67 δισ. γιουάν, βοηθώντας στη μετεγκατάστασή τους, την ανοικοδόμηση των κατοικιών που υπέστησαν ζημιές και προσφέροντας στήριξη σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, δήλωσε ο Γιανγκ.


Πηγή: newsbeast.gr