Τα προϊόντα Sphero, επίσημα στην Ελλάδα (vids)

Gazzetta team
Τα προϊόντα Sphero, επίσημα στην Ελλάδα (vids)
H ελληνική εταιρεία Enarxis ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας της με την Sphero, τα προϊόντα της οποίας θα διανέμονται πλέον επίσημα στη χώρα μας.

Τα προϊόντα της γνωστής εταιρείας ανήκουν κυρίως στην κατηγορία των robots και το πιο γνωστό από αυτά που έχει ήδη κυκλοφορήσει είναι το BB-8 από το Star Wars: The Force Awakens. H Sphero παρουσίασε σε σχετική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας όλα τα νέα και υπάρχοντα robots της, όπως το αρχικό μοντέλο, το Sphero 2.0, το BB-8, το Ollie και το SPRK+.

Το τελευταίο δε, είναι ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό και έχει μπει ήδη σε αρκετά σχολεία, καθώς ενθαρρύνει τους μαθητές να το προγραμματίζουν είτε απλά (με απλές εντολές), είτε με πιο σύνθετο τρόπο (μέσω κώδικα). Είναι δε ιδιαίτερα αγαπητό στους μαθητές, αφού λόγω της διαφανούς κατασκευής του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν καλύτερα το πως δουλεύουν τα εσωτερικά του τμήματα.

Για τους λάτρεις του BB-8, έχουμε ακόμη καλύτερα νέα. Η Sphero έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου το Sphero ForceBand, ένα ειδικό εργαλείο που φοριέται στο χέρι και επιτρέπει στο χρήστη να δίνει τις σχετικές εντολές με τις απλές κινήσεις του χεριού του, ξεχνώντας για πάντα το smartphone και το σχετικό app. Δείτε μερικά σχετικά videos για τα νέα και τα υπάρχοντα προϊόντα της Sphero στη συνέχεια.

Πηγή: enternity.gr