Ψάχνουν πραξικοπηματίες στους πρόσφυγες του Αιγαίου

Gazzetta team
Ψάχνουν πραξικοπηματίες στους πρόσφυγες του Αιγαίου
Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές για το ενδεχόμενο Τούρκοι πραξικοπηματίες παριστάνοντας τους πρόσφυγες να περάσουν το Αιγαίο.

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές και οι άνδρες του λιμενικού, ειδικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, για το ενδεχόμενο Τούρκοι πραξικοπηματίες, στην προσπάθειά τους να αποδράσουν από τη χώρα τους, να παρεισφρήσουν μεταξύ των προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά παράλια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Thetoc έχουν ήδη δοθεί σαφέστατες εντολές στους άνδρες του λιμενικού για τον σκοπό αυτό.

Οι ανησυχίες των ελληνικών αρχών εντείνονται από την αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες ημέρες. Το πρωί δύο βάρκες, με περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες, έφτασαν στη Λέσβο.

Οι επιβαίνοντες περισυλλέχτηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, νοτιανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Το τελευταίο δεκαήμερο στη Λέσβο έφθασαν 430 άτομα. Οι αρχές αποδίδουν την αύξηση των ροών στο γεγονός ότι οι έλεγχοι στα απέναντι παράλια έχουν ατονήσει λόγω του πραξικοπήματος.

Μάλιστα οι πληροφορίες από τη γειτονική χώρα κάνουν λόγο για πολλές συλλήψεις στελεχών της Τουρκικής Ακτοφυλακής στα πλαίσια των όσων ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής.

Αυτό από μόνο του είναι άκρως ανησυχητικό αφού ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεταξύ των προσφύγων να κρύβονται άνδρες του τουρκικού λιμενικού προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης.

Μάλιστα χθες στη Μεγίστη, στο Καστελόριζο, για πρώτη φορά έφτασε μια βάρκα με 17 πρόσφυγες και μετανάστες. Την ώρα που το Καστελόριζο είναι το πιο κοντινό νησί στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ που ήταν ένα από τα προπύργια των πραξικοπηματιών.

Πηγή: thetoc.gr