Βενιζέλος: Οχι στον εκλογικό νόμο, ναι στις συνεργασίες

Gazzetta team
Βενιζέλος: Οχι στον εκλογικό νόμο, ναι στις συνεργασίες
Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, που δυσκολεύει το πρώτο κόμμα και του στερεί το bonus, μόλις δέκα μήνες μετά από τις εκλογές, σημαίνει παραδοχή και αποδοχή ήττας από την κυβέρνηση, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η κυβέρνηση θέλει να πέσει στα μαλακά, στις επόμενες εκλογές, ευτελίζει τους θεσμούς και ευτελίζεται, συναλλασσόμενη με οποιονδήποτε από την Χρυσή Αυγή έως εξωκοινοβουλευτικούς πρόθυμους συνομιλητές», ανέφερε ακόμη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην τοποθέτησή του στη Βουλή.

«Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο αυτό, όχι ως νομοσχέδιο άδολης αναλογικής, αλλά ως όχημα δόλιου πολιτικού καιροσκοπισμού, χωρίς ορίζοντα για τη χώρα και για τον ίδιο λόγο θα αντιταχθούμε, μετά τις επόμενες εκλογές, σε κάθε ανεύθυνη και μικροκομματική συμπεριφορά που οδηγεί σε πολιτικό αδιέξοδο, σε διπλές εκλογές και οικονομική οπισθοχώρηση την πατρίδα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει και τρίτο «αφανή» εταίρο, «την προνομιούχα αντιμνημονιακή δεξιά που συνεισφέρει ιδίως με την τεχνολογία παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και το βαθύ κράτος».

Η χώρα, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, δεν έχει ανάγκη από παιχνίδια εξουσίας σε βάρος των θεσμών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, αλλά από στοιχειώδη συναίνεση και εθνική ενότητα.

«Χρειάζεται ένα σχέδιο ανασυγκρότησης που μπορεί να φέρει σε πέρας μόνο η έντιμη και αξιόπιστη συνεργασία των πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων, που πιστεύουν πραγματικά στην ισότιμη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή. Βασικό προγραμματικό στοιχείο της συνεργασίας αυτής, προφανώς και θα είναι ένας σύγχρονος, δίκαιος και αντιπροσωπευτικός εκλογικός νόμος», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: iefimerida.gr