ΝΔ: Αποφεύχθηκαν απρόβλεπτες και επικίνδυνες εξελίξεις εντός και εκτός Τουρκίας

Gazzetta team
ΝΔ: Αποφεύχθηκαν απρόβλεπτες και επικίνδυνες εξελίξεις εντός και εκτός Τουρκίας
Είμαστε σε επικοινωνία με την κυβέρνηση, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση - «Καμία εκτροπή δεν αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό ούτε και μπορεί να είναι άλλοθι ρεβανσισμού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση

Με την αντιμετώπιση της απόπειρας πραξικοπήματος αποφεύχθηκαν απρόβλεπτες και επικίνδυνες εξελίξεις εντός και εκτός Τουρκίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει ότι είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση και παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται ότι «Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και εκτροπής από την ισχύουσα συνταγματική τάξη στην Τουρκία κατεστάλη. Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη είχε ο τουρκικός λαός που επέδειξε ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά».

Τώρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί με ψυχραιμία η σταθερότητα της γειτονικής μας χώρας και να υπάρξει ηρεμία και πλήρης αποκατάσταση της πολιτικής ομαλότητας. Αυτό μπορεί να γίνει με το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του Κράτους, στους θεσμούς και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Καμία εκτροπή δεν αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό ούτε και μπορεί να είναι άλλοθι ρεβανσισμού», υπογραμμίζει η ΝΔ και προσθέτει ότι «αυτά αποτελούν άλλωστε θεμελιώδεις προϋποθέσεις τόσο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας όσο και για τη σταθερότητα, την ειρήνη, τη συνεργασία και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή μας».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «με την Κυβέρνηση έχουμε την επιβεβλημένη από τη σοβαρότητα της κατάστασης επικοινωνία και παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις».

Πηγή: protothema.gr