Ερντογάν: «Θα μείνω εδώ για τον λαό»

Gazzetta team
Ερντογάν: «Θα μείνω εδώ για τον λαό»
Ο Ταπίγ Ερντογάν στο διάγγελμά του τόνισε πως δεν θα υποχωρήσει και πως όσοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα θα το πληρώσουν ακριβά...

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σήμερα όπως ξέρετε, υπήρξε μια κινητικότητα μετά το μεσημέρι, μέσα στις ένοπλες δυνάμεις. Μετά από αυτή την κινητικότητα, υπήρξε μια προσπάθεια παρέμβασης στην ενότητα του κράτους μας. Υπάρχει μια ομάδα, το παράλληλο κράτος όπως σας έχω ξαναπεί, που προσπάθησε να εισβάλει στο εσωτερικό του κράτους. Αυτές οι δυνάμεις είχαν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να μπουν μέσα στο κράτος και είχαν κρυφτεί. Αυτό που έγινε σήμερα είναι μια προδοσία για το κράτος και θα πληρώσουν ακριβά αυτή την προδοσία τους.

Υπάρχει μια κυβέρνηση που ήρθε στην εξουσία με τις ψήφους του κόσμου και ένας πρόεδρος που εκλέγει επίσης από τις ψήφους του κόσμου και δεν θα τους επιτρέψω να πετύχουν αυτό που θέλουν. Βάλαμε την ζωή μας μπροστά απ' όλα και αυτή η κίνηση είναι μια μεγάλη βοήθεια του Θεού, γιατί θα καθαρίσουμε το παράλληλο κράτος από την κυβέρνηση. Ήξεραν ότι γνωρίζαμε ποιοι είναι αυτοί και θα τους αποβάλλαμε από το σώμα. Η νέα Τουρκία έχει νέες δομές και νεές συμπεριφορές και εμείς κάνουμε αυτά τα βήματα με αυτές τις νέες συμπεριφορές.

Το Ατατούρκ πριν λίγες μέρες είχε γίνει στόχος του Ισλαμικού κράτους και σήμερα υπήρξε εισβολή του παράλληλου κράτους. Πάνω από τα αεροδρόμιο πετούν f-16, τα πήραμε για να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον των εχθρών μας, αλλά πετάνε πάνω από το αεροδρόμιο τώρα και εμποδίζουν την πτήση των υπόλοιπων αεροσκαφών.

Όταν έφυγα από την Μαρμαρίδα έμαθα ότι βομβάρδισαν το σημείο που ήμουν, νόμιζαν ότι είμαι εκεί, αλλά είχα φύγει. Επίσης, επιτέθηκαν στην πρωθυπουργία, στην προεδρία, έχουν συλλάβει τον Γενικό Γραμματέα μου στην προεδρία, γιατί το κάνετε αυτό; Δεν ξέρω ακόμα την κατάσταση του αρχηγού.

Στέλνω κάλεσμα σε όλους τους αρχηγούς. Πιστεύετε στις αξίες αυτού του λαού, αλλά υπάρχουν και κάποιοι αξιωματικοί που έχουν αντίθετες απόψεις με εσάς.

Επίσης στους στρατιώτες. Είστε δικά μας παιδιά, αυτή την στιγμή εσείς μην αντιστέκεστε απέναντι στον κόσμο. Είναι οι δικοί σας άνθρωποι απέναντί σας, μην στρέψετε τα όπλα σας απέναντί τους. Αυτά τα όπλα δόθηκαν από τον λαό σε εσάς, αν κάνετε το αντίθετο θα το πληρώσετε και εσείς ακριβά. Αλλάξτε γνώμη, ήδη έχουν αρχίσει να συλλαμβάνονται πολλοί στρατιώτες. Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα καθαρίσουν, πρέπει να καθαρίσουν, αλλιώς το μέλλον τους δεν θα είναι λαμπρό.

Όπως αντιμετωπίσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Κάποια διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο στρατός ελέγχει την κατάσταση στην Τουρκία. Δεν ισχύει αυτό υπάρχει κυβέρνηση και πρόεδρος της Δημοκρατία και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς τους εισβολείς να υπάρχουν στη χώρα μας».

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ