Μπροστά ο Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση

Gazzetta team
Μπροστά ο Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση
Ο δισεκατομμυριούχος συγκεντρώνει ποσοστό 42% στην πρόθεση ψήφου έναντι 39% της Κλίντον.

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται σε μία από τις σημαντικότερες Πολιτείες ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, τη Φλόριντα στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο δισεκατομμυριούχος συγκεντρώνει ποσοστό 42% στην πρόθεση ψήφου έναντι 39% για την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, καταδεικνύει η δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο Quinnipiac κι ενώ η πρώην ΥΠΕΞ είχε στην πολιτεία αυτή προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων στα τέλη Ιουνίου (συν-πλην 3,1% περιθώριο λάθους).

Στο Οχάιο (βόρεια) και την Πενσυλβάνια (ανατολικά), η μάχη για τους δύο διεκδικητές του προεδρικού θώκου είναι αμφίρροπη, όπως ακριβώς συνέβη και στις μετρήσεις του περασμένου μήνα.

Στη δημοσκόπηση περιλαμβάνεται και ο φιλελεύθερος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον, που συγκεντρώνει ποσοστό 7% στην πρόθεση ψήφου στην Φλόριντα και στο Οχάιο και 9% στην Πενσιλβάνια. Σε κάθε περίπτωση ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί στην αναμέτρηση.

Η υποψήφια των Οικολόγων Τζιλ Στάιν θα λάμβανε ποσοστό 3 έως 6% των ψήφων.

Οι δημοσκοπήσεις που καταγράφουν τις προθέσεις των ψηφοφόρων ανά Πολιτεία είναι σημαντικές λόγω του έμμεσου χαρακτήρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εκλέγεται στην πραγματικότητα από ένα σώμα εκλεκτόρων, που έχουν επίσης εκλεγεί σε πολιτειακό επίπεδο.

Η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα δεν αφορά παρά 12 Πολιτείες όπου τα αποτελέσματα είναι αμφίρροπα μεταξύ του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Η Φλόριντα, το Οχάιο και η Πενσυλβάνια βρίσκονται μεταξύ αυτών των πολιτειών.

Σε εθνικό επίπεδο, η τάση που καταγράφεται είναι υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, που συγκεντρώνει ποσοστό 45% στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, έναντι 40,7% υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον μέσο όρο των πιο πρόσφατων μετρήσεων που υπολόγισε ο ιστότοπος Real Clear Politics.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος καταφέρνει και διατηρεί το προβάδισμα χάρη στην υψηλή δημοτικότητα που απολαμβάνει μεταξύ των γυναικών, των νέων, των Αφροαμερικανών και των Ισπανοφώνων.

Ωστόσο η υπόθεση με το ιδιωτικό της ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το οποίο χρησιμοποιούσε αντί του επίσημου κυβερνητικού όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας το διάστημα 2009 έως 2013 έχει προκαλέσει πληγμα στην εικόνα που έχουν γι' αυτήν οι ψηφοφόροι.

Πηγή: newsbeast.gr