Τσετσένος ο ένας από τους καμικάζι του Ατατούρκ

Gazzetta team
Τσετσένος ο ένας από τους καμικάζι του Ατατούρκ
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο ένας από τους τρομοκράτες που αρχικά πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ στο αεροδρόμιο Ατατούρκ και μετά ανατινάχθηκε, ήταν ο Τσετσένος Οσμάν Βαντίν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο ένας από τους τρομοκράτες που αρχικά πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ στο αεροδρόμιο Ατατούρκ και μετά ανατινάχθηκε, ήταν ο Τσετσένος Οσμάν Βαντίνοφ. Ο Βαντίνοφ πριν από την βομβιστική επίθεση βρισκόταν στην πόλη Ρακκα της Συρίας που είναι η βάση της ISIS και από εκεί πέρασε στην Τουρκία. Τουρκικές πηγές ασφαλείας αναφέρουν πως ο Βαντίνοφ ήρθε πάλι στην Τουρκία το 2015, ενώ άρχισαν έρευνες για να εντοπιστούν τα άτομα με τα οποία σχετιζόταν μέσα στην Τουρκία. Η ΜΙΤ πριν από 20 μέρες έστειλε προειδοποιητική επιστολή προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις στις οποίες γινόταν προειδοποίηση για βομβιστικές επιθέσεις από την πλευρά της ISIS.

Αναφέρεται πως στην επίθεση μετείχαν και άλλα 4 άτομα τα κατάφεραν να διαφύγουν. Τουρκικές πηγές επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι τουλάχιστον ο ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στο Ατατούρκ με 42 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, είναι ξένος .

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε χώρους υπόπτων για σχέσεις με το Iσλαμικό κράτος στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, δύο ημέρες μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ που στοίχησε τη ζωή σε 42 άτομα,

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, μονάδες της αντιτρομοκρατικής από κοινού με ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν εφόδους σε τρεις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης (Pendik, Basaksehir, Sultanbeyli). Παράλληλα, στη Σμύρνη τέθηκαν υπό κράτηση εννέα ύποπτοι για σχέσεις με το ISIS στη Συρία. Το πρακτορείο αναφέρει ότι κατηγορούνται για χρηματοδότηση, στρατολόγηση και υποστήριξη στη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση.


Πηγή: thetoc.gr