Εκλογές ζήτησε ο Μητσοτάκης

Gazzetta team
Εκλογές ζήτησε ο Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως η χώρα έχει ανάγκη από νέες εκλογές γιατί «κάθε ημέρα που αυτή η κυβέρνηση μένει στην εξουσία, η ζημιά μεγαλώνει»

Την ανάγκη να γίνουν νέες εκλογές στην Ελλάδα υπογράμμισε ο Κυριακός Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» και η οποία θα κυκλοφορήσει την Τρίτη.


Στον απόηχο των ισπανικών εκλογών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως η χώρα μας έχει ανάγκη από νέες εκλογές γιατί «κάθε ημέρα που αυτή η κυβέρνηση μένει στην εξουσία, η ζημιά μεγαλώνει».

Όπως αναφέρει η «Handelsblatt» -η οποία δημοσίευσε την Δευτέρα στην ιστοσελίδα της μέρος της συνέντευξης- «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαιτεί νέες εκλογές και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως βλάπτει ανεπανόρθωτα την χώρα», αυξάνοντας συνεχώς τους φόρους και οδηγώντας την Ελλάδα σε ύφεση.

Ωστόσο, την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να χαλαρώσουν οι Ευρωπαίοι δανειστές τους όρους του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Όσον αφορά στο βρετανικό δημοψήφισμα και το Brexit, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα 27 κράτη-μέλη της Ένωσης θα βγουν ισχυρότερα από την κρίση και δεν θα «καταρρεύσουν». Ωστόσο, την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να «αντιμετωπιστεί λαϊκισμός πιο αποφασιστικά» σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: protothema.gr