18χρονη πέθανε από αμοιβάδα (pics)

Gazzetta team
18χρονη πέθανε από αμοιβάδα (pics)
Το υδάτινο πάρκο της Βόρειας Καρολίνα σταμάτησε την λειτουργία του, μετά το θάνατο ενός 18χρονου κοριτσιού από αμοιβάδα.

Στην νεκροψία διαπιστώθηκε πως η Λόρεν Σέιτζ εκτέθηκε στην αμοιβάδα, όταν ήρθε σε επαφή με το νερό.

Η άτυχη κοπέλα ενώ έκανε ράφτινγκ, η φουσκωτή της βάρκα αναποδογύρισε και έτσι η αμοιβάδα εισχώρησε στον εγκέφαλό της.

Η αμοιβάδα με το όνομα Naegleria fowleri βρίσκεται πιο συχνά στις λίμνες, τα ποτάμια και τις πηγές κατά τους θερινούς μήνες και θεωρείται ακίνδυνη αν μπει στον οργανισμό από το στόμα.

Ωστόσο η συγκεκριμένη αμοιβάδα μπορεί να σκορπίσει τον θάνατο, αν εισέλθει στο εσωτερικό του οργανισμού από τα αυτιά ή την μύτη.

Συγκεκριμένα, η αμοιβάδα εισχωρεί στον εγκέφαλο του ατόμου, προκαλώντας πονοκέφαλο, πυρετό, εμετό, σύγχυση, σπασμούς, απώλεια της ισορροπίας, ψευδαισθήσεις και κατά 97% θάνατο.

Ο πατέρας της 18χρονης Τζέιμς Σέλτς σε δήλωση του στο NBC είπε ότι η κόρη του ήταν μια ταλαντούχος μουσικός και συγγραφέας, και ότι νοιαζόταν για τη φύση. «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ένα άτομο που αγαπούσε τη φύση τόσο πολύ, και ήταν τόσο παθιασμένο με τα περιβαλλοντικά ζητήματα χάθηκε με αυτό τον τρόπο», ανέφερε την ώρα που ο διευθυντής του πάρκου εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Πάντως, οι λοιμώξεις αυτές είναι σπάνιες, καθώς τα τελευταία 53 χρόνια, έχουν καταγραφεί μόνο 138 περιπτώσεις στις ΗΠΑ.

Πηγή: iefimerida.gr