Ο Σακής Ρουβάς θέλει να ρωτήσει τον Τσίπρα αν είναι ευτυχισμένος

Gazzetta team
Ο Σακής Ρουβάς θέλει να ρωτήσει τον Τσίπρα αν είναι ευτυχισμένος
Για τις βλέψεις του στην πολιτική και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μίλησε, μεταξύ άλλων ο Σάκης Ρουβάς, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Crash.

Ο Σάκης Ρουβάς λέει τι θα ρωτούσε τον Αλέξη Τσίπρα: «Καταρχάς αν έχει υπαρξιακή συνείδηση. Τι θέλει από τη ζωή του. Αν είναι ευτυχισμένος ή όχι. ΤΙ είναι αυτό που θα τον έκανε ευτυχισμένο και αν θα γνώριζε τι είναι αυτό, αν ξέρει πώς να το πετύχει τελικά. Ακόμα θα τον ρωτούσα "ξέρεις γιατί βρίσκεσαι στη θέση που βρίσκεσαι;". Θα ήθελα να μάθω εάν ο στόχος του ήταν να γίνει πρωθυπουργός και αν τελικά η επίτευξή του τον έκανε καλύτερο άνθρωπο και πιο δίκαιο. Αυτή την κουβέντα θα ήθελα να κάνω μαζί του, θα είχε πολύ ενδιαφέρον»

Μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική στο μέλλον, δηλώνοντας ότι μέχρι στιγμής αυτό που κάνει τον καλύπτει πλήρως.

«Για την ώρα αυτό που ήδη κάνω με καλύπτει πλήρως. Αν έρθει η στιγμή που θα αισθανθώ την ανάγκη να μπω σε αυτή τη διαδικασία, θα το κάνω. Ξέρεις, έχει μεγάλη φθορά και ψυχική και σωματική και πνευματική όλο αυτό. Βέβαια αποκομίζεις και τα ανάλογα οφέλη της διερεύνησης του εαυτού σου εάν ασχοληθείς ενεργά και δίκαια με την πολιτική. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Όπως έχω πει, δεν υπάρχει κορυφή, δεν υπάρχει ταβάνι για μένα, ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Δεν φανταζόμουν όταν ήμουν δώδεκα χρονών τη μετέπειτα πορεία μου, ούτε ότι θα ερμηνεύσω το Διόνυσο στα αρχαία θέατρα όλης της χώρας. Επομένως δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα σε αυτήν τη ζωή και αυτό είναι που μου αρέσει. Δεν θέλω να αποκλείω τίποτα. Αυτό όμως που θέλω είναι να είμαι χρήσιμος, δίκαιος και αποτελεσματικός, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Ακούγεται ίσως "κάπως" αυτό που λέω, αλλά δίνει ένα νόημα υπαρξιακό. Το Θεό όπως τον εννοεί ο καθένας, ασφαλώς. Αν αυτό κάποια στιγμή με οδηγήσει να εμπλακώ με την πολιτική πιο ενεργά θα το κάνω και εκεί ή θα βοηθήσω είτε θα διδαχθώ διά της αποτυχίας μου. Σίγουρα αυτό θα κάνει καλό σε μένα, το ευτύχημα θα είναι να κάνει καλό, να προσφέρει και στο σύνολο».

Πηγή: topontiki.gr