ΝΔ: Η πρόταση για το 2% θέτει τα θεμέλια για την έξοδο από την κρίση

Gazzetta team
ΝΔ: Η πρόταση για το 2% θέτει τα θεμέλια για την έξοδο από την κρίση
Μετά τη θετική αποδοχή από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποδέχτηκε την πρόταση», ανέφερε η ανακοίνωση

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μία νέα συμφωνία με τους δανειστές από το 2018 και έπειτα, για πλεόνασμα 2% στον προϋπολογισμό, θέτει τα θεμέλια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και της οικονομίας από τον υφεσιακό κύκλο, τόνισε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Η πρόταση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη -για μία νέα συμφωνία με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 2% από το 2018 και έπειτα- θέτει τα θεμέλια για να ξεφύγει η οικονομία από τον υφεσιακό κύκλο στον οποίο έχει περιέλθει. Μετά τη θετική αποδοχή από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποδέχτηκε την πρόταση», ανέφερε η ανακοίνωση.

Όπως τονίζει η Ν.Δ., η συγκεκριμένη πρόταση είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από ένα «φιλόδοξο» πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. «Δυστυχώς, μέχρι τώρα, αυτή η πρόταση δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον κ. Τσίπρα ως σημείο αφετηρίας για μια νέα μεγάλη συμφωνία με τους πιστωτές μας», καταλήγει η Συγγρού.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στην ανακοίνωση της ΝΔ, με την εξής ανακοίνωση:
«Στο ΠΑΣΟΚ ακόμα γελάμε με αυτά που λέει η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης ακόμα και τώρα ονειρεύεται εκλογές. Για ποια εθνική γραμμή λοιπόν μας μιλάει;».

Πηγή: protothema.gr