Μπαν Κι Μουν σε Τσίπρα: Μέσα από τις μεταρρυθμίσεις θα επιτύχετε τη βιωσιμότητα

Μπαν Κι Μουν σε Τσίπρα: Μέσα από τις μεταρρυθμίσεις θα επιτύχετε τη βιωσιμότητα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα που στάθηκε αρωγός σε πολλούς ανθρώπους στο μεταναστευτικό και αναγνώρισε  τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην οικονομία  

Μπαν Κι Μουν σε Τσίπρα: Μέσα από τις μεταρρυθμίσεις θα επιτύχετε τη βιωσιμότητα

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα που στάθηκε αρωγός σε πολλούς ανθρώπους στο μεταναστευτικό. «Είναι μέγιστη η προσφορά του ελληνικού λαού στο προσφυγικό» τόνισε ο γγ του ΟΗΕ αναγνωρίζοντας τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην οικονομία. 

«Τα συγχαρητήριά μου για τη δική σας ηγετική στάση για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις καθώς και την πολιτική προς την βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, η χώρα σας θα μπορέσει να επιτύχει τη βιωσιμότητα που τόσο επιθυμεί» είπε χαρακτηριστικά ο Μπαν Κι Μουν. 

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος για τον ΟΗΕ και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεισφορά στην περιφερειακή ασφάλεια.

Απ' την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και τη σημασία της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας.

«Χάρη στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, που δίνουμε μάχη να διατηρηθεί, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τις ροές και να μειώσουμε τις ειδήσεις για τους θανάτους ανθρώπων στη θάλασσα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Πετύχαμε μία δύσκολη συμφωνία, δίνουμε μάχη να διατηρηθεί. Έχουμε καταφέρει να σταματήσουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και να χάνονται καθημερινά άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου. Ελπίζω ότι και με τη δική σας προσπάθεια θα καταφέρουμε να διατηρηθεί η συγκεκριμένη συμφωνία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Μπαν Κι Μουν θα αναχωρήσει για τη Λέσβο προκειμένου να συναντηθεί με πρόσφυγες, με αιτούντες άσυλο αλλά και με τους εθελοντές που τους στηρίζουν.

«Η Ελλάδα έχει επιδείξει μία παγκόσμιας κλίμακας αλληλεγγύη» είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο ΓΓ ανέφερε ότι γνωρίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε περίοδο οικονομικών μεταρρυθμίσεων και αντιμετωπίζει κοινωνικά θέματα, και τόνισε ότι παρόλα αυτά «έχετε βρεθεί στην πρώτη γραμμή του τεράστιου αυτού προβλήματος, το οποίο αποτελεί τεράστια πρόκληση για την χώρα σας και έχετε επιδείξει μιας παγκόσμιας κλίμακας αλληλεγγύη».

Πηγή protothema.gr

Best of internet