Brexit ή Bremain; Τώρα μιλάνε οι αποδόσεις...

Gazzetta team
Brexit ή Bremain; Τώρα μιλάνε οι αποδόσεις...
H Sportingbet, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στοιχήματος στη Βρετανία, κάνει την... ανατροπή σε ένα τεράστιο γεγονός για τον πλανήτη. Τι θα συμβεί στις 23 Ιουνίου στη Μεγάλη Βρετανία;

Brexit ή Bremain; Στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί αποφασίζουν για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή την αποχώρησή της! Τη συμφωνία αποδέχθηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες και ο Κάμερον υποστήριξε πως προσδίδει ειδικό καθεστώς στη χώρα του!

Το σύνθημα του πρωθυπουργού Κάμερον είναι πως σε μία μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση η Αγγλία είναι πιο δυνατή, πιο εξασφαλισμένη!

«Θα πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση;» είναι το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν εκατομμύρια Βρετανοί και να ρίξουν το ψηφοδέλτιο στα 382 κέντρα καταμέτρησης! Κόκκινος συναγερμός στην Ευρώπη, αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ήδη επεξεργάζονται τις συνέπειες μίας πιθανής αποχώρησης!

Η Sportingbet η μεγάλη Βρετανική στοιχηματική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα είναι συνεπής σε ακόμα ένα τεράστιο γεγονός για τον πλανήτη! Ποιες είναι όμως οι αποδόσεις για το τι θα συμβεί στις 23 Ιουνίου; Παραμονή στην Eυρωπαϊκή Ενωση το βρίσκουμε στο 1.50, ενώ αποχώρηση στο 2.50, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις!

Αλλωστε, οι στοιχηματικές εταιρείες τονίζουν πως έχουν έναν διαφορετικό ρόλο από τους δημοσκόπους, γιατί οι τελευταίοι απλά ρωτούν τον κόσμο τι θα συμβεί και δεν… προβλέπουν!

Οπως προαναφέραμε, οι αποδόσεις της Sportingbet δείχνουν... παραμονή, τη στιγμή που τα αποτελέσματα έξι δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν από τις 9 έως τις 13 Ιουνίου έδειξαν πως το 52% των Βρετανών τάσσεται υπέρ του Brexit και 48% κατά. Μόλις δυο από αυτές δείχνουν τους Αγγλους θετικούς στο να μην αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση! Oι αναποφάσιστοι είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα, την ίδια ώρα που παρουσιάζεται… εκτόξευση στη στοιχηματική αγορά για το δημοψήφισμα!

Οι Οικονομολόγοι τονίζουν πως σε περίπτωση Brexit η αρχή θα είναι κάπως έτσι: θα υπάρξει αναταραχή, πτώση της λίστας, εκροή κεφαλαίων, μειώσεις επενδύσεων, πτώση μετοχών!

«Είμαστε με την Ευρώπη, αλλά όχι της Ευρώπης. Συνδεόμαστε, αλλά δεν ενωνόμαστε. Ενδιαφερόμαστε, σχετιζόμαστε, αλλά δεν απορροφόμαστε» είχε τονίσει ο Τσώρτσιλ, φράση του οποίου έχει γίνει «σημαία» για τους υπέρμαχους του Brexit!