Τα σκοτεινά σημεία στο μαρτυρικό θάνατο του Μαυρίκου

Gazzetta team
Τα σκοτεινά σημεία στο μαρτυρικό θάνατο του Μαυρίκου
Όλα τα σενάρια που εξετάζει η Ασφάλεια.

Πολλά σκοτεινά σημεία καλύπτουν μέχρι και αυτή την ώρα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανεφλέγη το τζιπ Porsche Cayenne, της συζύγου του εκδότη της Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκου, μέσα στο οποίο βρήκε μαρτυρικό θάνατο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκδότης.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, από την μέχρι στιγμής έρευνα στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού), που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς.

Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Εντός της ημέρας αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA, για την ταυτότητα του θύματος, ώστε να υπάρξει επίσημη αναγνώριση, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.

Το απόγευμα η σύζυγος του εκδότη αναγνώρισε κάποια κοσμήματα που φορούσε ο αποθανών, καθώς το πτώμα δεν είναι αναγνωρίσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι το Porsche Cayenne, ανεφλέγη στις 14.50 μετά το μεσημέρι στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, μεταξύ των εξόδων Ηρακλείου και Εθνικής Οδού.

Όπως λένε οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο κινούνταν στο αριστερό ρεύμα και όπως φαίνεται στις κάμερες, κάποια στιγμή άρχισε να επιβραδύνει και «έξυσε» το διαχωριστικό διάζωμα. Δευτερόλεπτα μετά τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο εκδότης πιθανόν δεν κατάφερε να βγει γιατί το όχημα είχε κολλήσει στο διάζωμα και δεν άνοιγε η πόρτα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να απανθρακωθεί.

Πρόκειται για μηχανική βλάβη ή υπήρξε δολιοφθορά;

Το πολυτελές αυτοκίνητο κινείτο στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στην αριστερή λωρίδα, μεταξύ των κόμβων και Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης. Οι κάμερες ασφαλείας δείχνουν το όχημα να σέρνεται πάνω στο τσιμεντένιο στηθαίο, στη συνέχεια ακινητοποιείται και ξεσπά φωτιά, η οποία γρήγορα παίρνει διαστάσεις. Επίσης, φαίνεται κάποιοι να προσπαθούν να προσεγγίσουν το φλεγόμενο όχημα για να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ωστόσο η ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς τους αποτρέπει.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η φωτιά προκλήθηκε από το σύρσιμο στο στηθαίο ή όχι.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μαζί με τους συναδέλφους τους της Δίωξης Εκβιαστών έχουν τον πρώτο λόγο στις έρευνες για την υπόθεση του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου. Το βασικό σενάριο που εξετάζεται έως αυτή την ώρα είναι αυτό της δολιοφθοράς στο αυτοκίνητο του εκδότη και οι έρευνες στρέφονται και γύρω από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από αυτή, τόσο ως φυσικοί όσο κυρίως ως ηθικοί αυτουργοί.

Υπήρχε διαρροή καυσίμου;

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι αν το όχημα ανεφλέγη λόγω διαρροής καυσίμου, βενζίνης ή αερίου. Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια στο όχημα δεν είχε γίνει μετατροπή. Υπάρχει πάντως μία μαρτυρία από άλλους οδηγούς ότι το όχημα πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια προσέκρουσε στο στηθαίο.

Yπήρξε έκρηξη;

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν φαίνεται να έχει δημιουργηθεί κρατήρας, στοιχείο που κατά τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ μπορεί να μειώνει σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο έκρηξης, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα. Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, από την μέχρι στιγμής έρευνα στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού), που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς.

Γιατί δεν άνοιξε την πόρτα να βγει ο εκδότης;

Ενα από τα ερωτήματα είναι γιατί δεν κατάφερε ο Μαυρίκος να βγει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο. Είχε «κολλήσει» η πόρτα στο στηθαίο ή είχε χάσει τις αισθήσεις του;

Του ζητούσαν λεφτά;

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ για τη θλιβερή διαδικασία της αναγνώρισης και η μητέρα του εκδότη, η οποία μέσα στον πόνο της λέει μεταξύ άλλων:«Τάκη μου σε φάγανε, σε κάψαν ζωντανό», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι ο Μαυρίκος της έλεγε πως κάποιοι του ζητούσαν λεφτά: «Λεφτά μου ζητάνε μαμά».

Πηγή: newsbeast.gr