Κοιμήθηκε Ιταλός ξύπνησε Γάλλος

Gazzetta team
Κοιμήθηκε Ιταλός ξύπνησε Γάλλος
Η βλάβη στο τμήμα του εγκεφάλου και η ξαφνική αγάπη στα Γαλλικά

Το ενδιαφέρον για τη γαλλική κουζίνα, τις ταινίες και τη λογοτεχνία ακούγεται λογικό για κάποιον που θέλει να διευρύνει τους πολιτιστικούς του ορίζοντες στη μέση ηλικία.

Όμως για έναν Ιταλό που η μόνη σχέση που είχε με τη Γαλλία ήταν μια γαλλίδα φίλη του πριν από χρόνια, είναι απλώς αποτέλεσμα μίας καταστροφικής εγκεφαλικής βλάβης που τον μετέτρεψε... σε Γάλλο! Ο 50χρονος, γνωστός ως JC, ξεκίνησε ξαφνικά να μιλάει Γαλλικά σαν καρικατούρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, και ακόμη και όταν ανοίγει το παράθυρό του κάθε πρωί φωνάζει «Bonjour» στους περαστικούς.

Οι γιατροί έχουν πλέον διαγνώσει το Σύνδρομο Ξένης Γλώσσας, μια κατάσταση η οποία έχει επηρεάσει συνολικά μόνο 60 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Θεωρείται ότι η σπάνια πάθηση προκλήθηκε από μία βλάβη στο τμήμα του εγκεφάλου του που ελέγχει τη γλώσσα.

Τα Γαλλικά του άνδρα είναι βέβαια γεμάτα ανακρίβειες και λάθη, αλλά συνηθίζει να μιλάει πολύ γρήγορα και με έντονη προφορά, σχεδόν σαν καρικατούρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες που τον παρακολουθούν. Ο ίδιος συνεχίζει να γράφει στα Ιταλικά, αλλά οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου ανέφεραν ότι μιλάει Γαλλικά σε όποιον πιστεύει ότι θα τον καταλάβει. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει αυτή τη γλώσσα και λαχταρά να παρακολουθεί γαλλικές ταινίες (που ποτέ δεν έβλεπε πριν), να αγοράζει γαλλικό φαγητό, να διαβάζει γαλλικά περιοδικά και σπάνια γαλλικά βιβλία, αλλά γράφει πάντα μόνο στα Ιταλικά.

Εκτός από αυτό όμως εμφάνισε και άλλες ανωμαλίες συμπεριφοράς, όπως ψευδαισθήσεις, διαταραχές ύπνου και μια αδικαιολόγητη ευφορία. Επιπλέον δεν τον ενοχλεί αν οι υπόλοιποι δεν καταλαβαίνουν τι λέει όταν μιλάει τη γαλλική γλώσσα και συνεχίζει ακάθεκτος. Τώρα οι γιατροί και ερευνητές τον παρακολουθούν για να δουν πώς εξελίσσεται η συμπεριφορά του και ποιες αλλαγές παρουσιάζει με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: newsbeast.gr