Πού πάει η γάτα σου όταν φεύγει από το σπίτι

Gazzetta team
Πού πάει η γάτα σου όταν φεύγει από το σπίτι
Mελέτη με GPS εντόπισε τα νυχτοπερπατήματα γάτας αιφνιδιάζοντας όλους τους ιδιοκτήτες!

Αν κάθε βράδυ πέφτεις για ύπνο με την σκέψη πως η γάτα σου θα κοιμάται κάπου ήσυχα μες το σαλόνι, είσαι γελασμένος-η. Κάθε γάτα είναι περιπετειώδης και αγαπά την εξερεύνηση. Ναι, ναι αγαπά την εξερεύνηση ολόκληρης της γειτονιάς!

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη με GPS από την The Central Tablelands LLS, θέλησε να δείξει την καθημερινή (βραδινή) μετακίνηση μιας γάτας. Τα αποτελέσματα ήρθαν ως ένα πραγματικό σοκ για όλους τους ιδιοκτήτες. Οι γάτες έφευγαν το βράδυ από το σπίτι, απομακρύνονταν χιλιόμετρα εξερευνώντας -όχι μονάχα την γειτονιά αλλά σχεδόν όλη- την πόλη!

Σύμφωνα με τον αξιωματικό υπηρεσίας, Peter Evans: «Όταν πας στους ιδιοκτήτες λένε: Ω η γάτα μου κοιμάται ακριβώς στην άκρη του κρεβατιού, δεν πάει πουθενά.» Λοιπόν, αυτό δεν είναι ποτέ αλήθεια, στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Ορισμένες γάτες απομακρύνονται από το σπίτι για πάνω από 3 χιλιόμετρα. «Νόμιζα πως ο Semi έφευγε μόνο εδώ γύρω, κατά μέρος του κήπου ή της αυλή της διπλανής πόρτας», λέει ένας από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων. «Μάλλον απομακρύνεται τόσο μακριά για να βρει τροφή. Είναι περίπου οκτώμισι κιλά, που ο κτηνίατρος θεωρεί πολλά.»

Οι φωτογραφίες από την έρευνα όντως εκπλήσσουν, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες αλλά ακόμα και εμάς! Μα πώς είναι δυνατόν να φεύγουν ανενόχλητες, να κάνουν την βόλτα τους και να επιστρέφουν χωρίς καν να το καταλάβουμε; Κι επιτέλους πώς αυτή η χοντρή γάτα 8,5 κιλών δεν γίνεται fit μετά από τόσο περπάτημα;