Σοφία Βούλτεψη: Δικαιώθηκα για το χαρτί τουαλέτας

Gazzetta team
Σοφία Βούλτεψη: Δικαιώθηκα για το χαρτί τουαλέτας
Για τις προεκλογικές τις δηλώσεις για το χαρτί υγείας, για την «εμμονή» της με τον Πάνο Καμμένο, για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και για τον πόλεμο που είχε δεχτεί όταν ήταν κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε η Σοφία Βούλτεψη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για την προεκλογική δήλωσή της: «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε χαρτί υγείας δεν έχουμε», η Σοφία Βούλτεψη θεωρεί πως επαληθεύτηκε. «Πώς δεν επαληθεύτηκα; Γιατί υπογράψανε με τους δανειστές; Για να έχουμε φάρμακα, καύσιμα, πρώτες ύλες - εξ ου και τα περί χαρτιού υγείας. Είχα προειδοποιήσει προεκλογικά, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε βγει από το ευρώ, αν δεν φοβόταν… Θεωρώ ότι το σχέδιο ήταν πάντα αυτό. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν γίνεται και στην Ευρώπη και στο ευρώ να είναι και να κάνουν ό,τι θέλουν. Είχα πει ότι θα κλείσουν τα ΑΤΜ και τότε είχαν πέσει όλοι να με φάνε. Τα ΑΤΜ έκλεισαν. Είχα πει επίσης ότι με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας και επίσης επαληθεύτηκα».

Για τον Πάνο Καμμένο και τις κατηγορίες σε βάρος της ότι έχει εμμονή μαζί του. «Δεν έχω καμία εμμονή. Απλώς, όταν ακούω στη Βουλή θέσεις και απόψεις που δεν ισχύουν, αντιδρώ. Όταν για παράδειγμα είσαι υπουργός Άμυνας, έχει μιλήσει για τα πάντα και δεν έχει βγει από το στόμα σου λέξη για τον ΦΠΑ στα νησιά -αντίθετα έχεις ψηφίσει-, όταν στην ένσταση αντισυνταγματικότητας τα έχεις βρει όλα συνταγματικά και μετά έρχεσαι και λες ότι η απόφαση που ψήφισες είναι αντισυνταγματική και εγκληματική, νομίζω ότι προκαλείται οποιοσδήποτε να παρέμβει. Όταν ακούω κάτι τέτοια, δεν μπορώ να τα αφήσω να περάσουν έτσι. Ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια. Έχουν πει του κόσμου τα ψέματα και τώρα μιλάνε για αυταπάτες -δηλαδή για κάτι χειρότερο. Όταν παραδέχεσαι ότι είχε αυταπάτες, προσπαθείς να καλύψεις το ψέμα σου, το οποίο είναι ελεεινό. Και επειδή έχει αποκαλυφθεί αυτό το ψέμα, μιλάς για αυταπάτες. Με τα ψέματα δεν πας πουθενά».

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων με αφορμή τη στάση της την ημέρα που ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης, η Σοφία Βούλτεψη δηλώνει πως είναι ψέμα ελεεινό ότι δεν σέβεται τα δικαιώματα τους. «Θεωρώ ότι όλοι είναι πολίτες της χώρας. Θεωρώ ότι πρέπει να σέβονται όλοι τα δικαιώματα όλων και, κυρίως, ότι όλοι πρέπει να τηρούν τους νόμους και τους κανονισμούς», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Για τον πόλεμο που δέχτηκε όταν ήταν κυβερνητική εκπρόσωπος: «Σήκωσα όλο το βάρος αυτής της “πρώτης φοράς” στη χώρα. Δεν είχε συνηθίσει να βλέπει κανείς γυναίκα κυβερνητική εκπρόσωπο. Αυτό προκάλεσε μια επίθεση άνευ προηγουμένου, άσχετη με την πραγματικότητα. Καθημερινό σφυροκόπημα. Θεώρησαν ότι βρήκαν έναν εύκολο στόχο. Αλλά για να φτάσει μια γυναίκα σε οποιοδήποτε αξίωμα είναι βέβαιο ότι προηγουμένως στη ζωή της έχει περάσει τα μύρια όσια. Έχει περπατήσει άπειρες φορές ανάμεσα σε σφαίρες. Όταν φτάνει πια εκεί, δεν την αγγίζει τίποτα. Έχω πάντοτε στο νου μου αυτό που έλεγε η Μάργκαρετ Θάτσερ: “και πάνω στον Τάμεση να με δείτε να περπατάω, θα πείτε ότι δεν ξέρω κολύμπι”. Αυτό μου ερχόταν στον νου σε κάθε επίθεση που δεχόμουν».

Πηγή topontiki.gr