Ο Θεοδωράκης νοσταλγεί τον Σημίτη

Gazzetta team
Ο Θεοδωράκης νοσταλγεί τον Σημίτη
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι δηλαδή η επιβολή νέων φόρων δε θα αποδώσει και χρειάζεται μια διαφορετική ανάγνωση του μνημονίου.

«Oι πολιτικοί δε μπορεί να έχουν ούτε offshore ούτε λεφτά στο εξωτερικό και όσοι έχουν, πρέπει να υποχρεωθούν να φέρουν τα λεφτά πίσω. Δε μπορεί να λέει κάποιος ότι «θέλω να σώσω την Ελλάδα αλλά τα δικά μου λεφτά θα είναι ασφαλή κάπου στο εξωτερικό».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης το πρωί της Δευτέρας στο Mega, προτείνοντας σε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν στη νομοθέτηση όλων των παραπάνω.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι δηλαδή η επιβολή νέων φόρων δε θα αποδώσει και χρειάζεται μια διαφορετική ανάγνωση του μνημονίου καθώς πρέπει να κόψουμε τις σπατάλες και όχι να προσθέτουμε συνεχώς νέους φόρους. Ανέφερε χαρακτηριστικά συγκεκριμένους τομείς όπου θα μπορούσαν να γίνουν περικοπές.

Ειδικά για το θέμα των περίπου 2.500 δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία, είπε ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν και αυτό θα είναι μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους άνεργους που έχουν προσόντα και είναι εκτός της αγοράς εργασίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν καταπέλτης εναντίον του κομματικού συστήματος που εξοβελίζει τους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους και προσφέρει άσυλο στους ανίκανους.

Αναφερόμενος στις απειλές βουλευτών ότι θα φορολογηθούν οι «Μενουμεευρωπαίοι», δήλωσε ότι υπάρχει υποκρισία από τους «φευγοευρωπαίους» που θέλουν να απολαμβάνουν τα καλά της εξουσίας, να κάνουν ό,τι τους λέει ο Σόιμπλε και να λένε στους αδύναμους ότι «εσένα σκεφτόμαστε και στο τέλος της ημέρας, εσένα θα σώσουμε».

Ερωτηθείς για το ρόλο που μπορεί να έχει ο Κώστας Σημίτης στο χώρο του Κέντρου, είπε ότι είναι από τα ελάχιστα εθνικά κεφάλαια της χώρας. «Τον ακούμε, τον υπολογίζουμε αλλά δεν πρέπει να τον εμπλέκουμε σε μικροκομματικά παιχνίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων είπε:

- «Δεν μπορεί άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στα κοινά και θέλουν να σώσουν τη χώρα να έχουν ασφαλείς καταθέσεις στο Λονδίνο όπως συμβαίνει τώρα με μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και σε ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος».

- «Ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε κλείσει την αξιολόγηση από το Νοέμβριο, η μεγάλη καθυστέρηση φέρνει συνέχεια απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών. Αυτό γίνεται και για δύο επιπλέον λόγους. Ο ένας είναι διότι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση δεν είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε κάποια μέτρα άρα προεξοφλούν την αποτυχία τους και ζητούν ακόμη περισσότερα και ο δεύτερος είναι ότι όσο αυτή η κουβέντα συνεχίζεται πάνω στις γραφειοκρατικές νοοτροπίες - ας μου επιτραπεί ο όρος - των θεσμών, τόσο βρίσκουν κενά».

- «Ο δρόμος που τραβάει η κυβέρνηση, με τη συμπαράσταση κατά εποχές και των θεσμών, είναι λάθος. Δεν θα βγει το πρόγραμμα με καινούργιες φορολογικές επιδρομές, όπως δεν βγήκε και παλιότερα».

- «Μερικοί "φευγουμεευρωπαίοι" έχουν την εξής σκέψη: "χωθήκαμε, περνάμε καλά. Αποφασίζουμε και για τους φίλους μας. Κάνουμε προσλήψεις. Για να τα κάνουμε όλα αυτά πρέπει να κάνουμε αυτό που μας λέει ο Σόιμπλε. Δεν θα πρέπει να έχουμε ένα αφήγημα προς όλους τους αδικημένους; Πλασάρουν το αφήγημα ότι “δεν είναι αυτό που νομίζεις. Εμείς κατά βάθος εσένα αγαπάμε. Σε βάθος χρόνου, σε σένα θα τα δώσουμε". Αυτό είναι ψέμα. Αυτή η κρίση πληρώνεται από τα πιο αδύνατα στρώματα. Όταν βάζεις ένα μεγάλο οριζόντιο φόρο, αυτό συμβαίνει. Όταν αυξάνεις τον ΦΠΑ στα προϊόντα, ποιον πλήττεις πιο πολύ; Τον πλούσιο με το κότερο ή τη γυναίκα που παίρνει 500 ευρώ; Ας αφήσουμε την μπουρδολογία, μέσα από μια αριστερή χρυσόσκονη και ας μιλήσουμε για τα προβλήματα της χώρας, τα οποία, δυστυχώς, δεν επιλύονται προς όφελος των πολλών».


Πηγή: thetoc.gr