Υπνωτίστηκε βλέποντας τηλεόραση!

Gazzetta team
Υπνωτίστηκε βλέποντας τηλεόραση!
Σε κατάσταση ύπνωσης βρέθηκε ένας 51χρονος που παρακολουθούσε στην τηλεόραση επίδειξη διάσημου υπνωτιστής από τον Καναδά ονόματι Μεσμέρ.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή Παρεντίς αν Μπορν (νοτιοδυτικά) από την οικογένεια αυτού του άνδρα που έμοιαζε να είχε «παγώσει» μπροστά από την τηλεόραση, την ώρα της εκπομπής, σε βαθμό τέτοιο που οι δικοί του ανησύχησαν, εξήγησαν οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης, στελέχη των οποίων επισήμαναν ότι δεν έχουν ξαναδεί παρόμοιο περιστατικό.

Η σύζυγός του, ενώ στην αρχή γέλασε βλέποντας τον σύζυγό της να μαγνητίζεται από τον υπνωτιστή στην οθόνη, δήλωσε σε μια τοπική εφημερίδα ότι κατόπιν «ένιωσε τον απόλυτο πανικό», έκλεισε την τηλεόραση και κάλεσε βοήθεια.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στην κατοικία του 51χρονου ωστόσο εκείνο που τελικά «ξύπνησε» τον άνδρα ήταν η ίδια η σύζυγός του στον οποίο μιλούσε με σταθερή φωνή. Ο άνδρας δεν αντιδρούσε για τουλάχιστον μία ώρα στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

Οι τραυματιοφορείς επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μόλις ο άνδρας «ξύπνησε» από την ύπνωση, τον άφησαν στο σπίτι του καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Η διάγνωση ή η ακριβής φύση του περιστατικού δεν μπορούσαν να επιβεβαιωθούν από κάποια ιατρική πηγή σήμερα.

Ο Γάλλος τηλεθεατής εξήγησε από την πλευρά του στην εφημερίδα ότι φοβήθηκε πάρα πολύ κι ότι αν και φαινομενικά είχε τις αισθήσεις του, «ήταν σα να είχε πέσει σε κώμα».
Επιπλέον εξήγησε ότι δεν κατάλαβε πως «παγιδεύτηκε», καθώς κι ο ίδιος έχει κάποιες γνώσεις κι ασχολείται με την ύπνωση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 πρόβαλε το Σάββατο το βράδυ την εκπομπή «Αστέρες υπό Ύπνωση» στην οποία ο Καναδός υπνωτιστής Μεσμέρ «υπνωτίζει» διάσημες προσωπικότητες και τις καθοδηγεί προκειμένου να συμμετάσχουν σε κωμικά σκετσάκια.

Πηγή: iefimerida.gr