Αυτή είναι η «Χρυσή Αυγή» της Κύπρου που άλλαξε όνομα και μπήκε στη Βουλή (pics & vid)

Gazzetta team
Αυτή είναι η «Χρυσή Αυγή» της Κύπρου που άλλαξε όνομα και μπήκε στη Βουλή (pics & vid)
Ανησυχία έχει προκαλέσει η άνοδος της Ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη. Μετά την Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία ακολούθησαν και άλλες χώρες με τελευταίες την Κύπρο και την Αυστρία.

Για πρώτη φορά μπήκε στην κυπριακή Βουλή το ΕΛΑΜ (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο) με δύο βουλευτές και με ποσοστό μόλις 0,1% πάνω από το όριο του 3,6%.

Το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο

Το ΕΛΑΜ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πολιτική ζωή της μεγαλονήσου με την ονομασία «Χρυσή Αυγή» (παράρτημα Κύπρου). Όταν επιχείρησε να γραφτεί στο μητρώο των κομμάτων του υπουργείου Εσωτερικών δεν έγινε δεκτός ο τίτλος του και γι αυτό το λόγο διαφοροποίησε την ονομασία του σε ΕΛΑΜ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι την αίτηση εγγραφής του την έκανε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου με την ιδιότητα του ως δικηγόρος, και μετέπειτα Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος παύτηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο για απρεπή συμπεριφορά και σήμερα δικάζεται για ποινικές υποθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου είναι ακτινολόγος και όταν διέμενε στην Ελλάδα ήταν μέλος της «Χρυσής Αυγής». Ακόμα και σήμερα δεν κρύβει την πραγματική ταυτότητα του ΕΛΑΜ και τη σχέση του ως παράρτημα της «Χρυσής Αυγής».

Οι ασκήσεις στα βουνά

Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είχε δώσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνά Νικολάου φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποδείκνυαν την παράνομη δράση των μελών των ακροδεξιών οργανώσεων και τη σύνδεση του ΕΛΑΜ με την Χρυσή Αυγή. Όπως κατήγγειλε, σε κατασκηνώσεις στο όρος Τρόοδος πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις με προφανείς στόχους.

Από τις φωτογραφίες που κατατέθηκαν, ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου διαπίστωσε π\ως οι δραστηριότητες του ΕΛΑΜ αποτελούν ποινικά αδικήματα αλλά επειδή η νομοθεσία για αυτά ήταν νέα δεν προχώρησε σε ποινικές διώξεις.

Μέλη του ΕΛΑΜ έχουν εμπλακεί σε ρατσιτικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, και αντιρατσιστών ενώ χρησιμοποιούν την ίδια πρακτική που ακολουθεί και η Χρυσή Αυγή. Στρατιωτική εμφάνιση, ξυρισμένα κεφάλια, κράνη και ρόπαλα αποτελούν τα όργανα της άσκησης «πολιτικής».

Όταν επιτέθηκαν στον λαχειοπώλη

Τον είχαν ρωτήσει αν πρέπει να φύγουν οι ξένοι και αυτός τους απάντησε πως με αυτή τη λογική πρέπει αν φύγουν και οι Έλληνες από τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γερμανία και τις υπόλοιπες χώρες. Η απάντηση του ήταν αρκετή για να δεχθεί επίθεση με γροθιές και κλωτσιές και να μείνει αιμόφυρτος μέρα μεσημέρι στην οδό Λήδρας στο κέντρο της Λευκωσίας.

Οι πανηγυρισμοί μετά την είσοδο στη Βουλή

Η είσοδος στη Βουλή πανηγυρίστηκε δεόντως με πυροτεχνήματα στην είσοδο του κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου δήλωσε: «Άπαντες να είναι σίγουροι ότι όσα είπαμε και διακηρύξαμε προεκλογικά θα τα τηρήσουμε και από τα έδρανα του κοινοβουλίου. Η επόμενη μέρα θα βρει τον κυπριακό λαό με τα ίδια προβλήματα. Ο δικός μας ρόλος είναι να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, σημείωσε ο Χρίστος Χρίστου. Με πολύ σοβαρότητα και μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνουμε αυτή την νίκη», συμπλήρωσε.

Η νίκη αυτή αφιερώνεται στον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη ο οποίος έχασε την ζωή του για την Ελλάδα στις 23 Μαΐου, ανέφερε ο κ. Χρίστου.

Παρών στις περισσότερες ομιλίες και εκδηλώσεις του ακροδεξιού κόμματος Κύπρου είναι ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: koolnews.gr