Παπαρήγα: Ανοησίες και εφηβικές... ονειρώξεις όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Παπαρήγα: Ανοησίες και εφηβικές... ονειρώξεις όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Θα σκάσει και στα δικά σας χέρια η κρίση, επομένως αφήστε αυτές τις ανοησίες» είπε η Αλέκα Παπαρήγα απευθυνόμενη στον Γιώργο Σταθάκη - «Έρχονται καινούρια μέτρα» προέβλεψε η βουλευτίνα του ΚΚΕ τονίζοντας ότι «κάθε αξιολόγηση που θα περνάμε θα φέρνει μέτρα γιατί οι αξιολογητές θέλουν να πάμε σε πλήρη κατήφορο»

«Θα σκάσει και στα δικά σας χέρια η κρίση, επομένως αφήστε αυτές τις ανοησίες» είπε η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενη στον Γιώργο Σταθάκη. Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε ότι «έρχονται καινούρια μέτρα» τονίζοντας ότι «κάθε αξιολόγηση που θα περνάμε θα φέρνει μέτρα γιατί οι αξιολογητές θέλουν να πάμε σε πλήρη κατήφορο».

«Ναι, μπορεί να μην χρειαστεί ο κόφτης. Όταν παίρνετε τα μέτρα από πριν» συνέχισε η κυρία Παπαρήγα και πρόσθεσε απευθυνόμενη στα υπουργικά έδρανα: «Αφήστε τις εφηβικές ονειρώξεις -αν έχετε εφηβικές ονειρώξεις γιατί δεν είστε έφηβοι- ότι η ανάπτυξη θα φέρει κέρδη και θα γίνει αναδιανομή γιατί η ανάπτυξη δεν θα φέρει τίποτα απ' αυτά και το ξέρετε...».

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να μην εμφανίζει την ακολουθούμενη πολιτική σαν αριστερό προφίλ, αριστερό dna, αριστερή πολιτική.

«Εμάς δεν μπορείτε να μας κολλήσετε στον τοίχο γιατί εμείς δεν υπογράψαμε τον Αύγουστο του 2015 το τρίτο μνημόνιο για να σωθεί η χώρα» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι για το ΚΚΕ δεν υπάρχει ενιαίο εθνικό συμφέρον.

«Βεβαίως υπάρχει η Ελλάδα, τα εθνικά σύνορα που πρέπει να είναι απαραβίαστα, αλλά τα συμφέροντα είναι ταξικά» εξήγησε.

«Δυστυχώς προκλήθηκα όλες αυτές τις μέρες, επειδή γίνεται πάρα πολύς λόγος για τη Βενεζουέλα, αλλά εν πάση περιπτώσει να σας πω κάτι. Αν είναι ένα κόμμα που επιβεβαιώνεται πλήρως με το παράδειγμα της Βεεζουέλας είναι το ΚΚΕ» τόνισε.

«Τι αποδείχθηκε με τη Βενεζουέλα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τις καλές, τις υπέρκαλες προθέσεις που μπορεί να είχε ο Τσάβες;» έθεσε το ερώτημα η πρώην γενική γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος και συνέχισε δίνοντας την άποψή της: «Όσο εκτεταμένα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχιας να κάνεις μέσα στις συνθήκες του καπιταλισμού δεν σε πάει μακριά» ενώ επιτέθηκε και στη ΝΔ ότι «χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Βενεζουέλας για τους δικούς της ταξικούς σκοπούς».

Παπαρήγα προς Σταθάκη: Αυτά που λέτε είναι ανοησίες

Στη συνέχεια της ομιλίας της η κυρία Παπαρήγα άσκησε κριτική στους δύο κεντρικούς υπουργούς του οικονομικού επιτελείου, τον Γιώργο Σταθάκη που βρισκόταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στα υπουργικά έδρανα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Κάθε φορά που σας ακούω ειδικά τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Σταθάκη σκέφτομαι το εξής πράγμα: Αυτά που λένε τα πιστεύουν ως επιστήμονες; Γιατί εσάς κ. Σταθάκη και τον κ. Τσακαλώτο δεν σας θεωρώ ούτε αγράμματους, ούτε αστοιχείωτους. Γιατί έχω διαβάσει κ. Σταθάκη και το βιβλίο σας για το σχέδιο Μάρσαλ» είπε η Αλέκα Παπαρήγα και απευθυνόμενη στον Γιώργο Σταθάκη υπογράμμισε: «Τα βιβλία σας -παρ' ότι σε πολλά διαφωνώ- έχουν πολλά χρήσιμα στοιχεία και επισημάνσεις. Κάθε άλλο παρά ανόητα είναι».

«Εδώ όμως λέτε ανοησίες για το λαό» τόνισε.

Αναφερόμενη σε όσα καταλογίζουν στις προηγούμενες κυβερνήσεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Παπαρήγα ανέφερε: «Ποιος μείωσε κατά 55% το ΑΕΠ; Ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου και ο Βενζιζέλος. Καλά, Καραμανλή και Σημίτη δεν λένε... Βεβαίως θα μου πείτε δεν είναι ένοχα αυτά τα πρόσωπα. Βεβαίως. Είναι όμως ένοχα επειδή στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που γεννάει την κρίση, είναι στο dna του, ανεξάρτητα ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση».

«Θα σκάσει και στα δικά σας χέρια η κρίση. Επομένως αφήστε αυτές τις ανοησίες. Γιατί τι κάνετε; Αθωώνετε το σύστημα και λέτε ότι η κρίση προέρχεται από τα λαμόγια, από την κακή διαχείριση κτλ» συνέχισε.

«Δεν υπάρχει κυβέρνηση στον έλεγχο του καπιταλισμού που δεν έχει κολλητούς. Δεν λέμε ότι έχετε κολλητούς για να πλουτίσετε προσωπικά, δεν το λέμε αυτό. Λέμε όμως ότι έχετε κολλητούς αυτούς που συμφωνούν με την πολιτική σας. Κάποιοι από τους κολλητούς της προηγούμενης κυβέρνησης είναι και κολλητοί σας τώρα. Βεβαίως υπάρχουν και αντικολλητοί...» πρόσθεσε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Κατά την άποψη της κυρίας Παπαρήγα «όταν οι κολλητοί βλέπουν ότι μια κυβέρνηση, είτε μονοκομματική είτε συνεργασίας, δεν μπορεί να περάσει την αντεργατική πολτιική πάνε και κολλάνε σε άλλο κόμμα».

«Αφήστε λοιπόν τα κολλητιλίκια...» είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν ζητήματα διαφθοράς μπόλικα. Τα σκάνδαλα βγαίνουν απ'τους ανταγωνιστές. Μεταξύ τους τα βγάζουνε. Εμείς δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχουν σκάνδαλα» ανέφερε στη συνέχεια.

Μπορεί να μην χρειαστεί ο κόφτης. Όταν παίρνετε τα μέτρα από πριν...

«Έρχονται καινούρια μέτρα. Κάθε αξιολόγηση που θα περνάμε θα φέρνει μέτρα γιατί οι αξιολογητές θέλουν να πάμε σε πλήρη κατήφορο» προειδοποίησε η κυρία Παπαρήγα και συμπλήρωσε:«Ναι, μπορεί να μην χρειαστεί ο κόφτης. Όταν παίρνετε τα μέτρα από πριν...»

Ονειρώξεις ότι η ανάπτυξη θα φέρει αναδιανομή

«Αφήστε τις εφηβικές ονειρώξεις -αν έχετε εφηβικές ονειρώξεις γιατί δεν είστε έφηβοι- ότι η ανάπτυξη θα φέρει κέρδη και θα γίνει αναδιανομή γιατί η ανάπτυξη δεν θα φέρει τίποτα απ' αυτά και το ξέρετε» έκλεισε την ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα απευθυνόμενη στους βουλευτές και στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.