Από Καλαμάτα-Δανία! Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις

Gazzetta team
Από Καλαμάτα-Δανία! Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις
Ξεκίνησε η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Δανίας με το αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ντίνα Νικολάκου σε δήλωσή της υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια επένδυση στην περιοχή της Πελοποννήσου, η οποία έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας στη World Travel Market το 2015.

Επισημαίνεται πως είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι πλέον ο Σκανδιναβός τουριστικός πράκτορας Primera Group, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στους προορισμούς Κρήτη, Ρόδος, Σαντορίνη και Ζάκυνθο, συμπεριλαμβάνει στα προγράμματά του για το 2016 και την Πελοπόννησο.

Η Primera Group θα αναπτύξει προγράμματα για την Πελοπόννησο αρχικά στην Αργολίδα και τη Μεσσηνία και με το δίκτυο της Bravo Tours, Sun Tours (Δανία), Solresor (Σουηδία), Solia (Νορβηγία), Lomamatkat (Φιλανδία) και Hoimsferdir (Ισλανδία) και του τοπικού συνεργάτη τους HighConnect, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Aegean Airlines, για δύο πτήσεις γραμμής την εβδομάδα, οι οποίες ήδη εκτελούνται από τις 16 Μαΐου, κάθε Δευτέρα, έως 24 Οκτωβρίου, προς και από το διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας, με την Κοπεγχάγη και το Μπιλούντ, μια μικρή πόλη στην Γιουτλάνδη, που όμως διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου θέλοντας να ενισχύσει την επιτυχία και την βιωσιμότητα των δρομολογίων, ανταποκρινόμενη στις δεσμεύσεις της για προβολή του προορισμού Πελοπόννησος στην κρίσιμη αγορά της Σκανδιναβίας, διοργανώνει στοχευμένα ταξίδια εξοικείωσης, που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του εισερχόμενου τουρισμού από τις Σκανδιναβικές χώρες, με σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης το οποίο διοργανώθηκε την περίοδο του Πάσχα όπου δόθηκε η δυνατότητα σε Δανούς τουριστικούς συντάκτες και τον πρόεδρο του Bravo Tours, να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο της Πελοποννήσου. Το επόμενο ταξίδι εξοικείωσης θα γίνει από αύριο έως 23 Μαΐου με τους διευθυντές πωλήσεων της Primera Group, καθώς και εκπρόσωπο της Highconnect.

Στόχος των ενεργειών αποτελεί η περαιτέρω σύσφιγξη σχέσεων με επιλεγμένους δημοσιογράφους και η αύξηση των δημοσιευμάτων στον τουριστικό τύπο της Σκανδιναβίας, καθώς και η παρουσίαση του προορισμού στα τουριστικά γραφεία της νέας αγοράς, με στοχευμένη ανάδειξη των εμπειρικών προϊόντων που προσφέρει ο προορισμός.

Τέλος, υπογραμμίζεται από την περιφέρεια η συνέχιση της στρατηγικής της συνεργασία με την Aegean Airlines, στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέων προορισμών, ενώ όσον αφορά τον Primera Group και ευρύτερα την αγορά της Δανίας, στοχεύει στην επέκταση των συνεργασιών και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Πηγή: iefimerida.gr