Από το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, διευκρίνισε ο Τσίπρας

Gazzetta team
Από το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, διευκρίνισε ο Τσίπρας
Διευκρινίσεις από τον Πρωθυπουργό σχετικά με το τέλος διανυκτέρευσης.

Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή ανάπτυξης και αισιοδοξίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης και το θέμα του χρέους. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «είναι και θα παραμείνει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου». Το τέλος διανυκτέρευσης θα εφαρμοστεί από το 2018, ανακοίνωσε κατά την ομιλία του.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη νέα αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται στη χώρα μας, καθώς στηρίζει την απασχόληση σε τουλάχιστον 200 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος οικονομικής σταθερότητας και η εγγύηση της ασφάλειας είναι οι δύο πυλώνες για τον τουρισμό, ανέφερε ο πρωθυπουργός και, όπως είπε, θέλει να στείλει ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας, ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, με το πέρας της πρώτης αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους η αβεβαιότητα μπορεί να δώσει τη θέση της στη σταθερότητα. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας. Για τον πυλώνα της ασφάλειας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις μας υπερβαίνουν, καθώς ζούμε στην ομορφότερη αλλά ταραγμένη γειτονιά του κόσμου, σε μια Ευρώπη που βιώνει κρίση ασφάλειας. Ωστόσο η Ελλάδα, σημείωσε, αποτελεί σημείο αναφοράς, ως φάρος σταθερότητας και ασφάλειας.

«Από το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης»

Το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία θα εφαρμοστεί από το 2018, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας τονίζοντας ότι μέχρι τέλος του έτους πάνω από 10 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία, πράγμα που, όπως είπε, θα ανατρέψει προβλέψεις και η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη πριν το τέλος του έτους.

Οι προβλέψεις για το 2017 είναι στο 2,7% είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι τώρα είναι ώρα η κυβέρνηση να ξεδιπλώσει τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό.

Πηγή news.in.gr