Βουτιά 2,7% για το αργό

Gazzetta team
Βουτιά 2,7% για το αργό
Το αργό παραδόσεως Ιουνίου έχασε 1,22 δολ. ή 2,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 43,55 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Μεγάλες απώλειες σημείωσαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω νευρικότητας μετά την αντικατάσταση του υπουργού Πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία και ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο που θα έχουν στην παραγωγή οι δασικές πυρκαγιές στον Καναδά.

Το αργό παραδόσεως Ιουνίου έχασε 1,22 δολ. ή 2,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 43,55 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Ιουλίου υποχώρησε 1,74 δολ. ή 3,8% διολισθαίνοντας στα 43,63 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Νωρίτερα σήμερα οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν να σημειώνουν ράλι. Το συμβόλαιο του Ιουνίου πλησίασε τα 46 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent σημείωσε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 46,48 δολ.

Η αντικατάσταση του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi δεν αναμένεται να οδηγήσει σε αλλαγή της στρατηγικής της χώρας όσον αφορά τα επίπεδα της παραγωγής τους επόμενους μήνες, εκτιμούν οι αναλυτές. Όπως επισημαίνουν, η Σαουδική Αραβία δεν αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής της προκειμένου να στηρίξει τις τιμές.

Οι επενδυτές αξιολογούν παράλληλα τον αντίκτυπο στην πετρελαϊκή παραγωγή από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν βγει εκτός παραγωγής περίπου 645.000 βαρέλια την ημέρα από περιοχές πετρελαιοφόρου άμμου – σε σύνολο 2,5 εκατ. βαρελιών. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το συνολικό μέγεθος ενδεχομένως να προσεγγίζει το 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα καθώς δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει στοιχεία.


Πηγή: protothema.gr