Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους

Gazzetta team
Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους
Ο κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ διαφοροποιείται από τη γραμμή Σόιμπλε που κρίνει μη απαραίτητη μια τέτοια ενέργεια

Την άμεση έναρξη του διαλόγου σχετικά με την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα ζήτησε από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ λέγοντας ότι δεν βγάζει νόημα να διαλυθούν τα πρώιμα σημάδια της οικονομικής ανάπτυξης με περισσότερα μέτρα λιτότητας.

«Το Eurogroup της Δευτέρας πρέπει να βρει έναν τρόπο να σπάσει τον φαύλο κύκλο. Όλοι γνωρίζουν ότι η ελάφρυνση χρέους θα πρέπει να έρθει κάποια στιγμή. Δεν βγάζει νόημα να αποφεύγουμε αυτή τη δουλειά συνέχεια» ανέφερε σε δήλωσή του προς το Reuters.

Όπως επισημαίνει το Reuters το ΔΝΤ ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους του να προχωρήσουν σε μια σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού αλλά η Γερμανία δια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιτίθεται σε αυτό υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητη.

«Δεν βοηθά το λαό και τη χώρα να πρέπει να παλεύουν κάθε 12 μήνες προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε νέα γραμμή πίστωσης προκειμένου να ξεπληρώσει παλαιά δάνεια. Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους» καταλήγει στη δήλωσή του ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

Πηγή: protothema.gr