+slo-gun

Δια Πυρός, ένα μοναδικό κρασί

Δια Πυρός, ένα μοναδικό κρασί

Οι άνθρωποι του Κτήματος Μπριντζίκη κάνουν λόγο για ένα κρασί υψηλών προδιαγραφών, το Δια Πυρός, θα κυκλοφορήσει σε 2.300 αριθμημένες φιάλες, 

 Δια Πυρός, ένα μοναδικό κρασί

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η αναγέννηση από τις στάχτες αποτελεί μια αποκλειστικά μυθική ιστορία, που περιλαμβάνει επίσης το μυθικό πουλί, τον αναγεννώμενο Φοίνικα. Ωστόσο η σύγχρονη Ιστορία αποδεικνύει ότι η ελληνική μυθολογία ξεπερνά τα σύνορα της φαντασίας με την πραγματικότητα...

Όταν οι φλόγες από τη φωτιά του 2007 έφτασαν στον Κρόνιο λόφο και έκαιγαν τα πάντα στο πέρασμά τους στην Ολυμπία, κανείς δεν περίμενε εκείνη τη χρονιά ότι ο τρύγος θα ήταν επιτυχημένος. Όλα φαίνονταν πως θα έσβηναν μέσα στον διάπυρο καπνό της καταστροφής.

Ωστόσο δεκαπέντε ημέρες μετά τη φωτιά κι ενώ η Ελλάδα μετρούσε τις πληγές της, η ελπίδα αναγεννιόταν «μαγικά» κάτω από τα ζαρωμένα φύλλα του Αυγουστιάτη. Τα τσαμπιά ήταν εκεί, είχαν πάρει ένα μελανό σχεδόν μαύρο χρώμα, όμως η γεύση ήταν απόκοσμη και σίγουρα μοναδική.

Εκεί κατά τη διάρκεια του νυχτερινού τρύγου – λόγω της αφόρητης ζέστης – γεννήθηκε από τους ανθρώπους του Κτήματος Μπριντζίκη η ιδέα του Δια Πυρός. Το όνομά του προφανές καθώς αυτή η σοδειά πέρασε μέσα από τη φωτιά για να επιβιώσει και τελικά να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της Ολυμπίας.

Το κρασί εκείνης της δραματικής χρονιάς κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στις 17 Μαΐου στη Νέα Υόρκη, όπου οι ιδιοκτήτες του Κτήματος Μπριντζίκη, θα το παρουσιάσουν σε Αμερικανούς και ομογενείς δημοσιογράφους, αλλά και οινόφιλους στο ξενοδοχείο Kimberly.

Το Δια Πυρός θα κυκλοφορήσει σε 2.300 αριθμημένες φιάλες, που είναι σφραγισμένες με βουλοκέρι και φέρουν την ιδιόχειρη υπογραφή του ιδιοκτήτη του Κτήματος, Διονύση Μπριντζίκη αλλά και του οινολόγου Γιώργου Κοτσερίδη.

Οι άνθρωποι του Κτήματος Μπριντζίκη κάνουν λόγο για ένα κρασί υψηλών προδιαγραφών, που δημιουργήθηκε τόσο από την επιβίωση των σταφυλιών στην ασφυκτική ατμόσφαιρα εκείνης της φωτιάς, όσο και από την πολυετή εμπειρία τους στην οινοποίηση εξαιρετικών κρασιών από κυρίως ελληνικές ποικιλίες.

 

Best of internet