Άκυρο από την νορβηγική κυβέρνηση στα αιτήματα του Mπρέιβικ

Gazzetta team
Άκυρο από την νορβηγική κυβέρνηση στα αιτήματα του Mπρέιβικ
Αποφασισμένη να βάλει τέλος στις διαρκείς προκλήσεις του ακροδεξιού Άντερς Μπρέιβικ που βρέθηκε ένοχος για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας, εμφανίστηκε η κυβέρνηση της Νορβηγίας, αρνούμενη να δεχθεί απόφαση δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία οι συνθήκες κράτησης παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 20 Απριλίου, περιφερειακό δικαστήριο της χώρας είχε κρίνει πως οι συνθήκες απομόνωσης υπό τις οποίες διαβιώνει ο Μπρέιβικ αποτελούν στέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Νορβηγία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Anders Anundsen, ο οποίος τόνισε πως ήδη ζήτησε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα να ασκήσει έφεση.

«Ο εγκλεισμός του Μπρέιβικ στην απομόνωση δεν αποτελεί απάνθρωπη συμπεριφορά ή εξευτελιστική μεταχείριση», προσέθεσε, επικαλούμενος μάλιστα το Άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το οποίο αναφέρεται σε απαγόρευση βασανισμών και μείωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Πηγή: thepressproject.gr