Πέθανε ο Prince! (pics & vids)

Gazzetta team
Πέθανε ο Prince! (pics & vids)
Πέθανε το πρωί σε ηλικία 57 ετών στο κτήμα του στη Μινεσότα ένας από τους μεγαλύτερους pop/soul/funk καλλιτέχνες!

Το δίκτυο TMZ ανέφερε πρώτο το τραγικό συμβάν, ενώ από το γραφείο του σερίφη της περιοχής επιβεβαιώθηκε το μοιραίο λίγη ώρα αργότερα.

Ο Prince που ήταν μόλις 57 ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από έξι ημέρες με συμπτώματα γρίπης .

Υποβλήθηκε σε αγωγή και μετά επέστρεψε σπίτι του, παρόλο που η κατάστασή του δεν φαινόταν καθόλου καλή όπως είπαν στενοί του φίλοι.

Ο τραγουδιστής και δημιουργός του Purple Rain είχε δώσει συναυλία στο The Fox Theatre στην Ατλάντα την τελευταία Πέμπτη το βράδυ. Ήταν το δεύτερο sold out show του στην περιοχή και όπως λένε οι fans του φαινόταν μια χαρά κατά τη διάρκεια της συναυλίας .

Ο Prince Rogers Nelson όπως ήταν το πραγματικό του όνομα γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών.

O Prince είχε τέσσερα Νο1 album στα charts στις ΗΠΑ, με σπουδαιότερο το έκτο του, το "Purple Rain", ενώ είχε κερδίσει και 7 βραβεία Grammy!

Πούλησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που το έχουν καταφέρει. Το περιοδικό Rolling Stone τον είχε κατατάξει στη θέση 27 στη λίστα με τους 100 σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Το τελευταίο του άλμπουμ "HITnRUN" κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015.

Παρόλο που ήταν καταπληκτικός μουσικός και παραγωγός, δεν είχε καθόλου καλή επαφή με την τεχνολογία και ειδικά το Internet.

Ο ίδιος ο Prince ποτέ δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος της δημοσιότητας και της επιτυχίας, με αποτέλεσμα να μεταμορφωθεί σε έναν κλειστό χαρακτήρα.

H είδηση του θανάτου του Prince είναι πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ.


Prince - When Doves Cry (1984) από retrospective1