Zημιά 800.000 ευρώ από το κλείσιμο της Ειδομένης

Gazzetta team
Zημιά 800.000 ευρώ από το κλείσιμο της Ειδομένης
Μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία προκαλεί το κλείσιμο επί 32 ημέρες της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη.

Μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία προκαλεί το κλείσιμο επί 32 ημέρες της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη. Σύμφωνα με τα στελέχη των μεταφορικών εταιρειών ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από τους μετανάστες, έχει προκαλέσει οικονομική ζημιά η οποία ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

«Προϊόντα έχουν λήξει... Προβαίνουμε σε αναγκαστικές άδειες για να μην απολυθεί κόσμος ή γίνει μείωση μισθών» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Αναστάσιος Σεχπερίδης, εκπρόσωπος των μεταφορικών εταιρειών. «Είναι αδικαιολόγητο η γραμμή να κλείνει 32 μέρες, υπάρχουν συμβόλαια που δεν μπορούν να τηρηθούν...» δήλωσε, επίσης, ο κ. Σεχπερίδης και συνεχίζει: «Μάς είχαν υποσχεθεί ότι θα ανοίξει η γραμμή στις 4 Απριλίου, μετά στις 11, μετά στις 18... Χθες (Δευτέρα) για δύο ώρες άνοιξε η γραμμή. Ο κ. Τόσκας μάς είχε πει ότι θα ανοίξει στις 11 του μηνός, είχαν πει ότι είναι ‘θέμα ημερών’... Θα ανοίξει το Πάσχα; να μάς πουν τι κάνουμε».

Αυτή τη στιγμή πάντως 282 βαγόνια με προϊόντα παραμένουν εγκλωβισμένα σε ελληνικό έδαφος. Το σίγουρο είναι πως από το «μπλόκο» στην Ειδομένη «γράφει» ζημιές η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα λιμάνια και οι εταιρείες που μεταφέρουν τα φορτία τους μέσω Αλβανίας και Βουλγαρίας.

Πηγή: thetoc.gr