+slo-gun

Οι Σωφρονιστικοί υπάλληλοι εναντίον της κυβέρνησης

Οι Σωφρονιστικοί υπάλληλοι εναντίον της κυβέρνησης

Οι Σωφρονιστικοί υπάλληλοι εναντίον της κυβέρνησης

Βαριές καταγγελίες από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά της κυβέρνησης.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι με μια ανακοίνωση λίβελο για την κυβέρνηση και ειδικά για το υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού υπογραμμίζουν «την τακτική της κορδέλας και των εγκαινίων που συνεχίζεται με την ίδια ένταση», κάνουν ευθέως λόγο ότι δέχονται  απειλές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και «φιλικές προειδοποιήσεις» για να συμμορφωθούν, ενώ καταγγέλλουν τον γενικό  γραμματέα αντεγκληματικής Πολιτικής   Ευτύχιο Φυτράκη,  ότι θέλει να ανοίξει «στην  ιδιαίτερη περιφέρεια του», με «κορδέλες και φωτογραφίες» δύο κλειστές πτέρυγες  των φυλακών Χανιών, χωρίς να υπάρχει σωφρονιστικό προσωπικό.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι  πραγματοποιήσαμε συμβολική δίωρη κατάληψη στην πτέρυγα της φυλακής Χανίων που «θέλουν εκβιαστικά να ανοίξουν», ενώ από την περασμένη Παρασκευή έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους, ο αρχιφύλακας και 8 υπαρχιφύλακες των φυλακών Χανιών.  Και προειδοποιούν ότι Θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις.

Κατ΄ αρχάς, η Ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι επανειλημμένα  έχει «καταγγείλει τις λανθασμένες και επικίνδυνες τακτικές που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές» και προσθέτουν: «Η τακτική της κορδέλας και των εγκαινίων συνεχίζεται με την ίδια ένταση κρύβοντας τα πραγματικά προβλήματα των φυλακών κάτω από το χαλί».

Ακόμη, αναφέρουν ότι στις 28 Μαρτίου 2016 ο υπουργός Δικαιοσύνης εγκαινίασε  στις φυλακές  Γρεβενών το παιδικό επισκεπτήριο. Και σημειώνουν:  «Έναν ωραίο χώρο, αλλά σε μία απομακρυσμένη φυλακή, στην οποία κρατούνται και κρατούμενοι για αδικήματα κατά των ηθών (αιμομίκτες, παιδεραστές, βιαστές κ.τλ.). Εκείνο το πρωί, μαζί με δημοσιογράφους, κάμερες, φωτογραφίες και χαμογελαστά πρόσωπα, ανακοινώθηκε και το «δωμάτιο συνεύρεσης»».

Το ίδιο βράδυ  -συνεχίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι- «κατά την επιστροφή  από τα Γρεβενά ο κ. γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής  του υπουργείου Δικαιοσύνης  Ευτύχιος Φυτράκης, σταμάτησε στην φυλακή Δομοκού και αφού εξέτασε την άδεια πτέρυγα, είπε στους λιγοστούς φύλακες που ήταν βάρδια ότι κακώς απεργούν και είτε το θέλουν είτε όχι η άδεια πτέρυγα «με ένα βαψιματάκι θα γεμίσει κρατουμένους»».

Όμως, τονίζει η Ομοσπονδία, «την ίδια τακτική θέλει να εφαρμόσει και στην περίπτωση με τις δύο κλειστές πτέρυγες στην φυλακή των Χανίων (την ιδιαίτερη περιφέρεια του κ. γενικού), όπου διακαώς θέλει να ανοίξει και να αποθηκεύσει κρατουμένους, πάλι με φωτογραφίες  και κορδέλες, αδιαφορώντας αν υπάρχει προσωπικό ή όχι, πιθανόν διότι σκέφτεται να ξεσπιτώσει προσωπικό από άλλες φυλακές ή ακόμα χειρότερα διότι δεν τον ενδιαφέρει αν υπάρχει προσωπικό ή όχι».

Μάλιστα, την ίδια στιγμή που οι ήδη λειτουργούσες πτέρυγες των φυλακών Χανιών έχουν ακόμα 100 κενές θέσεις κράτησης, σημειώνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και προσθέτουν: «Μάλλον ετοιμάζουν μία ακόμα φιέστα για να κρύψουν την κατάντια των ελληνικών φυλακών! Επί της ουσίας όμως λιποτακτούν, αφού έτσι ξεφεύγουν από το πεδίο της μάχης των πραγματικών προβλημάτων και καταφεύγουν στο πεδίο των εντυπώσεων».

Ακόμη, καταγγέλλουν την λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», που τηρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης  στις υπηρεσιακές μετακινήσεις των υπαλλήλων των φυλακών ανά την Ελλάδα, καθώς μάλιστα  «το υπηρεσιακό συμβούλιο υπαλλήλων καταστημάτων κράτησης έχει πάψει να λειτουργεί προ μηνών, για τον απλούστατο λόγο ότι όλες οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις γίνονται με απευθείας άνωθεν εντολή!».

Ακόμη, αναφέρουν  ότι  ο διάλογος με τον   υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλο είναι «απαγορευτικός, επειδή οι αποφάσεις στον τρίτο όροφο του υπουργείου μας λαμβάνονται μυστικοπαθώς και υπόγεια σαν να πρόκειται για «παπικό κονκλάβιο», επειδή ο κ. υπουργός δημόσια έχει δεσμευτεί ότι δεν θα λειτουργήσουν οι κλειστές πτέρυγες των φυλακών χωρίς την πρόσληψη προσωπικού και επειδή κανένας δεν έχει δικαίωμα να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις Ευρωπαϊκές καταδικαστικές αποφάσεις».

Δεν παραλείπουν  οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι  να προτείνουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης «αν επιθυμεί διακαώς να ανοίξει την πτέρυγα, να μετακινήσει μερικούς από τους αρκετούς συμβούλους, μυστικοσυμβούλους και λοιπούς συνεργάτες τους (μετακλητούς και μη) που έχουν καταλάβει το 3ο όροφο του υπουργείου Δικαιοσύνης και να πάνε αυτοί να δουλέψουν και να κοιτούν στα μάτια τους κρατουμένους που σκοπεύουν να «πετάξουν» εκεί μέσα».

Ακόμη, κάνουν λόγο για  «φιλικές προειδοποιήσεις» για «να συμμορφωθούν «προς τας υποδείξεις» (όπως έλεγαν και σε αλλοτινές εποχές) ή «να βάλουμε πλάτη» (νεότερη έκδοση των αλλοτινών εποχών) διότι οι «θέσεις μας κινδυνεύουν», τις επιστρέφουμε στα μούτρα αυτών που μας τις ….. φυτρώνουν».   

Και καταλήγει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος:

«Κοντολογίς κύριοι αρνούμαστε να σας ακολουθήσουμε στον σχεδιασμό της ευθανασίας μας. Δεν μπορεί όταν οι κρατούμενοι στις διάφορες φυλακές, από αποδεδειγμένη αδυναμία φύλαξης, να επιχειρούν να δραπετεύουν σκάβοντας λαγούμια και εσείς να σκάβετε τον δικό μας λάκκο».  

Πηγή: protothema.gr

Best of internet