Επιθέσεις χρυσαυγιτών υπό τα... βλέμματα των ΜΑΤ

Gazzetta team
Επιθέσεις χρυσαυγιτών υπό τα... βλέμματα των ΜΑΤ
Οι εικόνες που καταγράφηκαν στον Πειραιά την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ μελών της ΧΑ και αντιφασιστών επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά τις... αγαστές σχέσεις μεταξύ χρυσαυγιτών και ανδρών των ΜΑΤ.

Στα πλάνα φαίνονται καθαρά χρυσαυγίτες να χτυπούν αντιφασίστες κυριολεκτικά δίπλα από τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να ακολουθήσει καμία προσαγωγή και φυσικά καμία σύλληψη. Από κοντά και οι χρυσαυγίτες βουλευτές Η. Κασιδιάρης και Γ. Λαγός καθώς και πρωτοκλασάτα στελέχη της φασιστικής οργάνωσης - οι περισσότεροι παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους...

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση της αστυνομίας, ακόμη και εντός του κυβερνώντος κόμματος, πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητήσει το σύνολο του οπτικού υλικού από το περιστατικό προκειμένου να διερευνήσουν τις ευθύνες των μελών της διμοιρίας και των επικεφαλής της που βρίσκονταν στο σημείο. Πιθανότατα τις επόμενες μέρες θα διαταχθεί κάποια ΕΔΕ, για να... χρονίσει κι αυτή στα αρχεία της αρμόδιας υπηρεσίας.

Και στο παρελθόν
Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η μόνη φορά που τα μέλη της φασιστικής οργάνωσης κινούνται με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στις τάξεις της αστυνομίας. Αντίστοιχες σκηνές είχαν αποτυπωθεί και στο παρελθόν, από το 1992, σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής για το Μακεδονικό, μέχρι και τα επεισόδια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά το 2013.

Ακολούθησε η παραπομπή σχεδόν του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής σε δίκη για εγκληματική οργάνωση, μια διαδικασία «εκκαθάρισης» στο εσωτερικό της αστυνομίας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ανάληψη διακυβέρνησης από μια πολιτική δύναμη που είχε επανειλημμένως καταγγείλει τις στενές σχέσεις αστυνομίας-χρυσαυ-γιτών.

Χρυσαυγίτης επιτίθεται με λοστό εναντίον οπερατέρ καναλιού.
Χρυσαυγίτης επιτίθεται με λοστό εναντίον οπερατέρ καναλιού.

Φαίνεται όμως ότι... οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά οι σχέσεις... αίματος μεταξύ αστυνομικών και ακροδεξιών οργανώσεων μένουν. Κάτι που φάνηκε από τα γεγονότα στον Πειραιά.

«Το πρόσφατο σκηνικό θύμισε κατά πολύ αυτό που είχε συμβεί το 2011, όταν στο προαύλιο της Βουλής, ένα άτομο που είχε επιτεθεί με σιδηρολοστό βρήκε προστασία στην... ''αγκαλιά των ΜΑΤ''. Τότε, πολλοί είχαν ''ανακαλύψει'' τον... στενό εναγκαλισμό μεταξύ ακροδεξιών στοιχείων και αστυνομίας, που ωστόσο είχαμε διαπιστώσει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε συγκέντρωση στην οδό Σταδίου το 2010 και αλλού. Κι ενώ τόσα έχουν συμβεί έκτοτε, τα ίδια συμβαίνουν ακόμη», δήλωσε στο «Εθνος» αξιωματικός της αστυνομίας που εξέφρασε την αγανάκτησή του για την εικόνα που δίνει το Σώμα. «Κανείς δεν μιλάει για το σύνολο των αστυνομικών, ωστόσο οι θύλακες αυτοί πρέπει επιτέλους να διαλυθούν», καταλήγει ο υψηλόβαθμος αξιωματικός.

Χθες το απόγευμα, μέλη της ΛΕΠΕΝ, μιας οργάνωσης που σύστησαν πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν με πλαστικά μπουκάλια και φωτοβολίδα σε δημοσιογράφους στον Πειραιά. Φώναζαν συνθήματα όπως «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφα». Πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές.

Μαρία Ψαρά - Λευτέρης Μπιντέλας


Πηγή: ethnos.gr