Η Κούβα ξεμένει από μπύρα..

Gazzetta team
Η Κούβα ξεμένει από μπύρα..
Η Κούβα ξεμένει από μπίρα. Οι τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται στο νησί αναγκάζει την κύρια ζυθοποιεία να εξετάσει το ενδεχόμενο ανοίγματος ενός νέου εργοστασίου καθώς και την εισαγωγή μπίρας από χώρες εκτός της Κούβας προκειμένου να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση.

Μεγάλη έλλειψη μπίρας παρατηρείται στα ψυγεία που διανέμουν τις αγαπημένες μάρκες Cristal και Bucanero στα μπαρ της Κούβας, τις καφετέριες και τα πρατήρια βενζίνης από το κύμα των αμερικανών τουριστών με αποτέλεσμα η κύρια ζυθοποιεία του έθνους να βρίσκεται υπό πίεση.

Η ζυθοποιεία Bucanero χρειάζεται ένα νέο εργοστάσιο για να συμβαδίσει με την ζήτηση από τους τουρίστες, δήλωσε το Σάββατο ο Μάιλ Γκονζάλες, στέλεχος πωλήσεων της εταιρείας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Bucanero φέρεται να σχεδιάζει την εισαγωγή 3 εκατομμυρίων μπουκαλιών μπίρας από την Ντομίνικα για να συμβαδίσει με τη ζήτηση.

Μετά την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και την χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών προς την Κούβα, τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Αμερικανοί τουρίστες έχουν αρχίσει να συρρέουν στην Κούβα, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί.
Εκατοντάδες αναμένεται να φτάσουν τον Μάιο με κρουαζιερόπλοιο από το Μαϊάμι, το πρώτο ταξίδι μετά το εμπάργκο των ΗΠΑ που ακολούθησε της επανάστασης του Φιντέλ Κάστρο το 1959.


Πηγή: ethnos.gr