Ανακοινώθηκαν τα Huawei P9, P9 Plus

Gazzetta team
Ανακοινώθηκαν τα Huawei P9, P9 Plus
Με την επιτυχία της Huawei σε κινητά όπως τα P8, Mate S, αλλά και το Nexus 6P της Google, η κινεζική εταιρεία αποκάλυψε τα Huawei P9 και Huawei P9 Plus.

Και οι δύο νέες συσκευές θα ξεχωρίζουν με τη μεταλλική τους κατασκευή, θα φέρουν οθόνες ανάλυσης 1080p στις 5,2 και 5,5 ίντσες αντίστοιχα, όμως εκεί που αξίζει να σταθούμε είναι στις κάμερες που θα τα εξοπλίζουν, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Leica. Αναλυτικότερα, οι δύο κάμερες των νέων κινητών τηλεφώνων θα φέρουν τον αισθητήρα της Sony, IMX286 των 12MP, ενώ θα έχουν φακούς Summarit Η 1:2.2/27 της Leica, με τιμή διαφράγματος f/2.2 και μέγεθος 27mm.

Ο ένας αισθητήρας θα χρησιμοποιείται για να “συλλαμβάνει” τα χρώματα στο πλήρες φάσμα του RGB, ενώ ο άλλος θα είναι μονόχρωμος, κάτι που θα βοηθά σύμφωνα με τη Huawei σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, επιτρέποντας τη σύλληψη 300% περισσότερους φωτός σε σχέση με τη χρήση ενός μόνο αισθητήρα. Η εμμονή στη λεπτομέρεια της Huawei φαίνεται ακόμα και στον ήχο που θα ακούγεται κατά τη φωτογράφιση, ο οποίος θα ακούγεται σαν τις κλασσικές φωτογραφικές μηχανές της Leica.

Στα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα P9 και P9 Plus θα φέρουν το 955 SoC της Huawei, το οποίο περιλαμβάνει οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,5GHz. Στην περίπτωση του P9, το κινητό θα έρχεται με 3GB RAM, ενώ το P9 Plus θα έχει 4GB RAM, αλλά και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, με 3400mAh, σε αντίθεση με τα 3000mAh του απλού P9. Οι νέες συσκευές της Huawei θα έρθουν στην Ευρώπη στις 16 Απριλίου, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €699. To Huawei P9 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας τον Μάιο και μόνο το μοντέλο με τα 3GB RAM και τα 32GB μνήμη. Μάλιστα, η τιμή του θα είναι €549, σχεδόν €50 χαμηλότερη από όλες τις άλλες χώρες. Το Huawei P9 Plus θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Ιούνιο (4GB RAM, 64GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο) με τιμή στα €699.

Πηγή: enternity.gr