Στις εκκλησίες του Μισισιπή θα επιτρέπεται η οπλοκατοχή

Gazzetta team
Στις εκκλησίες του Μισισιπή θα επιτρέπεται η οπλοκατοχή
Ένα νέο νομοσχέδιο στην πολιτεία του Μισισιπή στις ΗΠΑ έχει διχάσει τις τοπικές αρχές.

Το νομοσχέδιο αφορά ένα ευαίσθητο για την Αμερική θέμα, την οπλοκατοχή, αλλά, καθώς στην συγκεκριμένη πολιτεία το νομοσχέδιο αναφέρεται στην οπλοκατοχή μέσα στις εκκλησίες κατά την διάρκεια της λειτουργίας, οι αντιδράσεις είναι ακόμα πιο έντονες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που για να γίνει νόμος της πολιτείας θα πρέπει να ψηφιστεί από την βουλή των αντιπροσώπων και να υπογραφεί από τον κυβερνήτη, θα επιτρέπεται στις εκκλησίες κάποια άτομα να φέρουν όπλα κατά την διάρκεια της λειτουργίας. Όσοι θα φέρουν όπλα, τα οποία θα πρέπει να είναι «καλυμμένα», θα τους έχει χορηγηθεί ειδική άδεια και θα δραστηριοποιούνται ως «φρουροί ασφαλείας» για το εκκλησίασμα κατά την διάρκεια της λειτουργίας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NBC οι «φρουροί ασφαλείας» στις εκκλησίες της πολιτείας θα είναι απρόσβλητοι για μηνύσεις και αγωγές απέναντι στον νόμο καθώς θα ενεργούν ανταποκρινόμενοι σε απειλή.

Ο Hillman Frazier, γερουσιαστής που είναι φανατικά εναντίον του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, δήλωσε: «Αν θέλετε να περάσετε ένα νόμο για να απελευθερώσετε τους νόμους για τα όπλα, να το κάνετε, αλλά μην χρησιμοποιείται γι' αυτό την εκκλησία». Στην αντίπερα όχθη, ο γερουσιαστής Sean Tindell, που υποστηρίζει τον σχετικό νόμο, τόνισε ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να δοθεί στις εκκλησίες η επιλογή να μπορούν να λάβουν τα δικά τους μέτρα ασφαλείας.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ο νόμος δίνει στα μέλη της εκκλησίας, αν το επιλέξουν, την δυνατότητα να προστατεύουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και τις εκκλησίες τους».

Ο μεγαλύτερος οργανισμός στις ΗΠΑ υπέρ της οπλοκατοχής «National Rifle Association» χαιρέτισε την πολιτεία του Μισισιπή για το νέο νομοσχέδιο και υποστήριξε ότι το νέο μέτρο εξασφαλίζει σε κάθε πολίτη το δικαίωμα να φέρει όπλο με τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα.

Πηγή: protothema.gr