Με τον Τσίπρα «Πινόκιο» κατάληψη στο υπ. Υγείας (pics& vids)

Gazzetta team
Με τον Τσίπρα «Πινόκιο» κατάληψη στο υπ. Υγείας (pics& vids)
«Να ζήσεις Αλέξη και χρόνια πολλά, μας γέμισες ψέματα όλη τη χρονιά, άντε γεια» τραγούδησαν για τον πρωθυπουργό.

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους προχώρησαν αιφνιδιαστικά το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έκλεισαν την είσοδο με αλυσίδες διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για 4.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας.

Ενδεικτικό των προθέσεών τους το πανό που ανήρτησαν στην είσοδο του κτηρίου και στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Αλέξης Τσίπρας ως άλλος «Πινόκιο» με μεγάλη μύτη για όσα είχε υποσχεθεί στην επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας στις 2 Απριλίου 2015, όπως υπενθυμίζουν με το πανό τους τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Για να «γιορτάσουν», μάλιστα, την πρώτη του Απριλίου οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έκοψαν και τούρτα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τραγουδώντας «να ζήσεις Αλέξη και χρόνια πολλά, μας γέμισες ψέματα όλη τη χρονιά, άντε γεια».

«Πρωταπριλιάτικα ψέματα -2/4/2015- με δέσμευση του πρωθυπουργού από το προηγούμενο έτος που έλεγε ότι εντός του 2015 θα προσλάβει στο ΕΣΥ 4500 νέους υπαλλήλους και πως θα αυξήσει την χρηματοδότηση» αναγράφει χαρακτηριστικά το πανό.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, τα μέλη της ομοσπονδίας έχουν αλυσοδεθεί μπροστά από το υπουργείο Υγείας προκειμένου, να τονίσουν ότι είναι δέσμιοι των ελλείψεων σε προσωπικό και της ελλιπούς χρηματοδότησης.

Τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ είναι μεταξύ άλλων η απόσυρση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Ασφάλιση, η χρηματοδότηση και στελέχωση με προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και η ένταξη των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα στα βαρέα και ανθυγιεινά.







Πηγή: protothema.gr