Αδίστακτος φονιάς κυκλοφορεί ελεύθερος

Gazzetta team
Αδίστακτος φονιάς κυκλοφορεί ελεύθερος
Είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τον φόνο δύο αστυνομικών αλλά δύο φορές πήρε άδεια από τις φυλακές και τό σκασε - Ιχνη του εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα στο Ν. Ηράκλειο όπου βρέθηκε τραυματισμένος 42χρονος.

Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Είκοσι χρόνια αργότερα, παίρνει άδεια από τις φυλακές, δεν επιστρέφει για να συλληφθεί τυχαία σε έναν έλεγχο στο Χαλάνδρι το 2012.

Παίρνει και πάλι το δρόμο για τις φυλακές όμως του ξαναδίνουν άδεια, δεν επιστρέφει και τελικά ίχνη του μακελάρη εντοπίστηκαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο ματωμένο διαμέρισμα του Νέου Ηρακλείου όταν ένας 42χρονος Έλληνας βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι μετά από ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο Α.Κ, είναι σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο άνθρωπος που μετά τους πυροβολισμούς στο διαμέρισμα της οδού Οδυσσέως, επιβιβάστηκε σε ένα Smart και εξαφανίστηκε. Τα ερωτήματα πολλά... Πως είναι δυνατόν ένας δολοφόνος που για ασήμαντη αφορμή σηκώνει το όπλο και εκτελεί εν ψυχρώ δύο αστυνομικούς επειδή τον σταμάτησαν για έλεγχο, καταδικάζεται σε δυο φορές ισόβια να παίρνει άδεια να βγαίνει έξω, να την “κοπανάει”, να συλλαμβάνεται τυχαία, να οδηγείται πίσω στη φυλακή και παρά το βεβαρυμένο παρελθόν να παίρνει και πάλι άδεια;


Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάνουν λόγο για ένα άτομο αδίστακτο που πατάει τη σκανδάλη και πυροβολεί για ασήμαντη αφορμή και φυσικά, έχοντας τον πιάσει δύο φορές αναρωτιούνται ποιοι και με ποια κριτήρια του υπέγραψαν την άδεια για να βγει έξω γνωρίζοντας πως είναι ήδη υπότροπος. Οι πληροφορίες λένε πως στο πλευρό του βρίσκεται μια γυναίκα που εξασφαλίζει καταφύγιο για να λουφάξει μέχρι να περάσει αρκετός καιρός για να βγει και πάλι στην ενεργό δράση.

Ο Α.Κ, είχε συλληφθεί την πρώτη φορά στις 24 Αυγούστου 1990 όταν τον σταμάτησαν για τροχονομικό έλεγχο πλήρωμα του περιπολικού της Άμεσης Δράσης μπροστά στη ΓΑΔΑ. Ο δράστης χωρίς κανένα λόγο, άρχισε να πυροβολεί μέσα από το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα ο ένας αστυνομικός να σκοτωθεί επί τόπου και ο άλλος βαρύτατα τραυματισμένος να ξεψυχήσει δύο εβδομάδες αργότερα στο νοσοκομείο.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2011 από το σωφρονιστικό κατάστημα της Αγιάς Κρήτης παίρνει 11ήμερη άδεια όμως δεν επιστρέφει για να συλληφθεί ενάμισι χρόνο αργότερα στο Χαλάνδρι. Στο σπίτι που διέμενε τότε στο Χαλάνδρι μαζί με μια 41χρονη φίλη του βρέθηκαν όπλα ημιαυτόματα και ναρκωτικά. Πριν λίγες εβδομάδες πήρε και πάλι άδεια δεν επέστρεψε και πρωταγωνίστησε στο άγριο επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας στο Νέο Ηράκλειο με έναν σεσημασμένο τοξικομανή για τη μοιρασιά των ναρκωτικών.

Πηγή: protothema.gr