Υπόθεση Άννυ: Στον Κορυδαλλό ο Νικολάι

Gazzetta team
Υπόθεση Άννυ: Στον Κορυδαλλό ο Νικολάι
Ο 30χρονος Νασίφ Αχμέντοφ, όπως είναι το κανονικό του όνομα, έχει ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο εκδόθηκε στην Ελλάδα, η οποία θα συζητηθεί στις 12 Απριλίου

Τέλος σε ένα θρίλερ που κράτησε για περίπου ένα χρόνο έδωσαν οι δικαστικές αρχές της Βουλγαρίας. Ο Νασίφ Αχμέντοφ, ο άνθρωπος που κατηγορείται για συναυτουργία στη φρικτή δολοφονία της μικρής Άννυ, εκδόθηκε στη χώρα μας και κρατείται, πλέον, στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο 30χρονος στενός φίλος του πατέρα του ανήλικου κοριτσιού που δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε μέσα στο διαμέρισμα «σφαγείο» της οδού Μιχαήλ Βόδα, αν και στην αρχή εμφανίστηκε ως ο άνθρωπος που ξετύλιξε το κουβάρι του μυστηρίου, στη συνέχεια αποδείχτηκε, βάσει των ερευνών που πραγματοποίησαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ, ότι συμμετείχε ενεργά στο αποτρόπαιο έγκλημα. Ο Νασίφ Αχμέντοφ, η αλλιώς Νικολάι, αμέσως μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας, εγκατέλειψε την Ελλάδα και ταξίδεψε στη Βουλγαρία. Εκεί παρουσιάστηκε στις αρμόδιες αρχές της γειτονικής χώρας και σε ρόλο μάρτυρα, προσπάθησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς. Κατέθεσε ότι δολοφόνος του παιδιού ήταν ο Σάββας, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο έβαλε τέρμα στη ζωή του μικρού κοριτσιού, αλλά και για το πως εξαφάνισε το πτώμα της Αννυ, ο πατέρας της.

Ο Βούλγαρος δολοφόνος Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι


Αμέσως ζητήθηκε από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας να προσέλθει ως μάρτυρας. Ο «κολλητός» του πατέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, αν και έλαβε αρκετές κλήσεις από τον εισαγγελέα που είχε αναλάβει την υπόθεση, όχι μόνο δεν εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, αλλά εξαφανίστηκε κι από προσώπου γης. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις υποψίες των αστυνομικών. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ, που συνέχισαν να ερευνούν την υπόθεση, μετά από επίπονες προσπάθειες κατάφεραν να συγκεντρώσουν στοιχεία που ενοχοποιούσαν και το Νικολάι. Εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης του, ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας παραπέμπει το Νικολάι να δικαστεί μαζί με το πατέρα της Άννυ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, περιύβριση νεκρού από κοινού και οπλοχρησία.

Τελικά στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, ο Νικολάι εντοπίζεται σε χωριό της επαρχίας Γκράμποβο. Οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες και τον οδηγούν αμέσως στις δικαστικές αρχές. Ο Εισαγγελέας Εκδόσεων της Σόφιας συνηγορεί στην έκδοση του στη χώρα μας και με βούλευμα τις 12ης Μαρτίου αποφασίζεται η μεταφορά του στην Ελλάδα. Ο Νασίφ Αχμέντοφ κάνει το παν για να αποφύγει της επιστροφή του στη χώρας μας. «Την περασμένη Τρίτη μεταφέρθηκε στον Προμαχώνα κι εκεί παραδόθηκε στους Έλληνες αστυνομικούς. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το πρωί της περασμένης Πέμπτης βρίσκεται στις φυλακές του Κορυδαλλού. «Οφείλουμε να πούμε ότι η έκδοσή του στη χώρα μας έγινε με ταχύτατους ρυθμούς» λέει στο protothema.gr, o δικηγόρος της μητέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα, Σταύρος Γεωργίου.

Πάντως ο 30χρονος Νασίφ Αχμέντοφ, έχει ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο εκδόθηκε στην Ελλάδα. Η έφεση αναμένεται να συζητηθεί στις 12 Απριλίου. Μέχρι τότε, τόσο οι δικαστικές αρχές, όσοι και οι συνήγοροι τον υπόλοιπων εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση, θα περιμένουν και την απόφαση επί της εφέσεως, για να προχωρήσουν στις επόμενες ενέργειες, που θα ρίξουν άπλετο φως σε ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που σημειώθηκαν στη χώρα μας.

Πηγή: protothema.gr