Παραδόθηκε ο αεροπειρατής στη Λάρνακα

Gazzetta team
Παραδόθηκε ο αεροπειρατής στη Λάρνακα
Ολοι οι όμηροι είναι καλά - Οι αρχές μιλούν για άτομο ασταθούς ψυχικής κατάστασης

Αίσιο τέλος είχε τελικά η αεροπειρατεία στην Κύπρο. Ο δράστης λίγο μετά τις 2.30 συνελήφθη, ενώ όλοι οι όμηροι είχαν απελευθερωθεί. Ο αεροπειρατής παραδόθηκε με τα χέρια ψηλά και όπως φάνηκε τελικά δεν είχε εκρηκτικά. Αυτή την ώρα ανακρίνεται.

Λίγο πριν είχαν μεταδοθεί εικόνες τηλεοπτικών μέσων στις οποίες ένας από τους επιβαίνοντες πηδούσε για να σωθεί από παράθυρο του πιλοτηρίου. Στη συνέχεια φάνηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι να βγαίνουν από την πόρτα και να κατεβαίνουν τη σκάλα. Αμέσως αστυνομικοί έτρεξαν και τους παρέλαβαν.

Ενας από τους επιβάτες πηδά από το πιλοτήριο



Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος ο αεροπειρατής κατέβηκε τελευταίος από το αεροσκάφος και κατευθύνθηκε σε ένα μεγάλο υπόστεγο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο. Όχημα της κυπριακής αστυνομίας τον πλησίασε και τότε ο αεροπειρατής υψώνοντας ψηλά τα χέρια παραδόθηκε στους αστυνομικούς, αφού πέταξε από πάνω του κάποια αντικείμενα, τα οποία παραλήφθηκαν από τις τοπικές αρχές και εξετάζονται. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε από άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού σε όχημα απομακρύνοντάς τον από το σημείο.

Το θρίλερ ήταν σε εξέλιξη από τις 8.30 το πρωί όταν έγινε γνωστή η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egyptair στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Το Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Αίγυπτο και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.

Οι αρχές μιλούν για άτομο ασταθούς ψυχικής κατάστασης.

Τα πρώτα tweets για τη σύλληψη από το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου και από τον εκρπόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης, κ. Νίκο Χριστουδουλίδη.





Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Κύπρου, κ. Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλες τις υπηρεσίες που ενήργησαν για την απελευθέρωση των επιβαινόντων και τη σύλληψη του δράστη.

Στο μήνυμά του ο Κύπριος πρόεδρος, έγραψε: «Συγχαρητήρια σε όλες τις υπηρεσίες, την αστυνομία κ το ΥΠΕΞ για τις συντονισμένες ενέργειες και τον τερματισμό της αεροπειρατείας #EgyptAir».



Νωρίτερα, είχε επικρατήσει το σενάριο των προσωπικών προβλημάτων του δράστη καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αεροπειρατής τα έκανε όλα για να έρθει σε επαφή με την κύπρια πρώην σύζυγό του, η οποία λέγεται Μαρίνα Παράσχου. Ο ίδιος είναι Αιγύπτιος, αξιωματικός του στρατού και ονομάζεται Σείφ Ελντίμ Μουσταφά, ενώ η γυναίκα εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στον πύργο ελέγχου από όπου μιλούσε με τον δράστη τηλεφωνικά.

Στη συνέχεια, νέες πληροφορίες ανέφεραν πως ο αεροπειρατής και η Μαρίνα Παράσχου, η οποία διαμένει στο χωριό Ορόκλινη, ήταν παντρεμένοι και έχουν τέσσερα παιδιά. Ο άντρας έμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994, οπότε και πήραν διαζύγιο. Μάλιστα με τη Μαρίνα Παράσχου είχε αποκτήσει 5 παιδιά εκ των οποίων το ένα σκοτώθηκε πριν μερικά χρόνια σε δυστύχημα.
Εντούτοις, αργότερα μία ακόμα πληροφορία έκανε λόγο πως ο δράστης είχε ζητήσει να παραδοθεί στη γυναίκα μία τετρασέλιδη επιστολή γραμμένη στα αραβικά.

Ωστόσο, στο κείμενο ο δράστης δεν αναφερόταν στα ερωτικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, αλλά ζητούσε από τις αιγυπτιακές αρχές να αφήσουν ελεύθερες γυναίκες κρατούμενες των αιγυπτιακών φυλακών.

Ο δράστης, ο οποίος ανακρίνεται αυτή τη στιγμή, αναμένεται να δώσει τις απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Πηγή: protothema.gr