Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ αρνείται να συνεργαστεί με την αστυνομία μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Gazzetta team
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ αρνείται να συνεργαστεί με την αστυνομία μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Ο 26χρονος «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι έπαψε να μιλάει στους αστυνομικούς

Μπορεί να δήλωνε «χαρούμενος» που το ανθρωποκυνηγητό τελειώσει με τη σύλληψή του, όμως, ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αρνείται να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές μετά τα «χτυπήματα» στις Βρυξέλλες.

Ο 26χρονος Γάλλος μαροκινής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη στο Βέλγιο σε μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση, είχε ξεκινήσει να αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για το δίκτυο τζιχαντιστών, ωστόσο, μετά τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα σταμάτησε να μιλάει.

Όπως ανέφερε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κόεν Χενς, επιβεβαίωσε πως ο Αμπντεσλάμ έπαψε να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές από την περασμένη Τρίτη όταν τζιχαντιστές έπληξαν το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών.

«Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας με ενημέρωσε ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ δεν θέλει πια να μιλήσει από τις επιθέσεις στο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών», είπε ο Χενς σε κοινοβουλευτική επιτροπή αναφερόμενος στην πορεία των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις στην καρδιά του Βελγίου.

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος είχε εκφράσει την ανακούφισή του που συνελήφθη, υποστηρίζοντας στην κατάθεσή του ότι δεν άντεχε άλλο το ανθρωποκυνηγητό.

Ο συνήγορός του, Σβεν Μάρι, μάλιστα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βελγίου Radio 1 επιβεβαίωσε πως ο πελάτης του νιώθει «ανακουφισμένος» που το «κυνηγητό τέλειωσε».

Πηγή: protothema.gr