Μένει και αναβαθμίζεται ο Μουζάλας

Gazzetta team
Μένει και αναβαθμίζεται ο Μουζάλας
Η απόφαση ελήφθη σε σημερινή σύσκεψη και αποτελεί απάντηση στο θέμα που προέκυψε μεταξύ του υπουργού και του κ. Καμμένου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μουζάλας με τη δήλωσή του περί «Μακεδονίας» να βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας και στο στόχαστρο του κ. Καμμένου, όμως όπως φαίνεται καμία σκέψη δεν υπάρχει στο Μαξίμου για να απομακρυνθεί από τη θέση του. Τουναντίον όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη σήμερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο κ. Μουζάλας αναβαθμίζεται καθώς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που μέχρι σήμερα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αυτονομείται!

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μέλη της κυβέρνησης και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ειπώθηκε ότι για να αναβαθμιστεί το υπουργείο θα απαιτηθούν νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το διοικητικό μέρος, αλλά και προσλήψεις οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν πέραν των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης σήμερα ότι «θα υπάρξει κάποια στιγμή νέα συνάντηση με τον κ. Καμμένο για το θέμα Μουζάλα».

Υπενθυμίζεται ότι αυτές τις ημέρες ο κ. Καμμένος δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς επισκέπτεται τις ΗΠΑ, επομένως η αντίδρασή του στις σχεδιαζόμενες αλλαγές θα πρέπει να αναμένεται είτε εξ αποστάσεως, είτε με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη... Η απόφαση ωστόσο που ελήφθη αποτυπώνει τον τρόπο που το Μέγαρο Μαξίμου χειρίζεται το θέμα που προέκυψε μεταξύ των δύο στελεχών της κυβέρνησης.

Πηγή: protothema.gr