Ιερώνυμος: Χωρίς αλληλεγγύη η ΕΕ
Μάλιστα, παρατήρησε συμπερασματικά ότι «επομένως, το τέλος αυτής της καταστάσεως θα είναι πολύ γρήγορο». Παράλληλα, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «η Εκκλησία έχει ξεκάθαρο στόχο και την πορεία της μέσα στη ζωή. Στόχος της ήταν και είναι πάντα ο άνθρωπος», ενώ «ως προς την Ευρώπη, σε αυτά τα φαινόμενα της Ειδομένης που είδαμε, η Ευρώπη έδειξε τον πολιτισμό της.
«Από τη μια πλευρά, είδαμε μια οικογένεια φτωχή να παίρνει τους ξένους στο σπίτι της και να τους ταΐζει. Από την άλλη πλευρά, οι πολιτισμένοι, οι οποίοι ανάγκασαν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από την πατρίδα τους, βάζουν φράγματα για να μην πάνε στις περιοχές τους» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Η επίσκεψη του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας στα Τρίκαλα έγινε ανήμερα της εορτής του Οσίου Αλεξίου, προκειμένου να ευχηθεί στον μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Αλέξιο για τα ονομαστήριά του.
Πηγή: ethnos.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Η Αλβανίδα που διεκδικεί τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο: Ξυπνά νωρίς και ταΐζει τις κότες
- Ποιες ουσίες βρέθηκαν στο αίμα του Γιώργου Μαζωνάκη; Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας απαντά
- Βίντεο: Αδίστακτη επίθεση σε ηλικιωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα – Τον χτύπησαν για να του πάρουν την αλυσίδα