+slo-gun

Στα άκρα Μαξίμου - Καμμένος (vids & pics)

Στα άκρα Μαξίμου - Καμμένος (vids & pics)

Στα άκρα Μαξίμου - Καμμένος (vids & pics)

Μαξίμου: Ο Μουζάλας δεν φεύγει από υπουργός Μετανάστευσης. Τελεσίγραφο Καμμένου: Αν μέχρι τις 9 το πρωί της Πέμπτης ο Μουζάλας δεν έχει παραιτηθεί θα φύγω εγώ.

Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η κόντρα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με το Μέγαρο Μαξίμου για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα ο οποίος σε ένα γλωσσικό ολίσθημα αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και βασικός κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα από την κυβέρνηση, αξίωση στην οποία ο κ. Καμμένος επέμεινε στις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη δίωρη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ενώ όμως φαινόταν ότι η κυβέρνηση παροτρύνει τον κ. Μουζάλα να αποχωρήσει ο ίδιος διευκολύνοντας τα πράγματα, φαίνεται ότι η δυναμική που αναπτύχθηκε -κυρίως από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- οδηγεί τα πράγματα σε διαφορετική κατεύθυνση.

Τώρα, κορυφαία πηγή του Μαξίμου λέει στο protothema.gr ότι ο Γιάννης Μουζάλας δεν παραιτείται.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος φέρεται να έχει αποστείλει τελεσίγραφο στο Μέγαρο Μαξίμου ότι αν μέχρι τις 9 το πρωί της Πέμπτης ο κ. Μουζάλας δεν έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση τότε θα παραιτηθεί ο κ. Καμμένος από υπουργός Άμυνας. Η πληροφορία ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ακύρωσε ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ συνεργάτες του μαζεύουν τα πράγματά τους από τοΠεντάγωνο δραματοποιεί ακόμη περισσότερο το πολιτικό περιβάλλον.

Ο Καμμένος επιμένει για παραίτηση Μουζάλα - Στον Τσίπρα η απόφαση

Επανέρχονται τα σενάρια ανασχηματισμού - Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με Τσίπρα ο Καμμένος είπε ότι ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει μετά την λήξη της Συνόδου για το προσφυγικό - Η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης μας, ο Μουζάλας δεν την έχει, είπε ο Καμμένος - Το δίλημμα «ή εγώ ή αυτός» έθεσε στον Τσίπρα ο υπουργός Άμυνας - Συγγνώμη ζήτησε ο Μουζάλας για το «εκ παραδρομής λάθος».

Το λάθος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και απειλεί να διαταράξει την κυβερνητική σταθερότητα. Ο Πάνος Καμμένος που ζήτησε δημοσίως την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα από την κυβέρνηση απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τίθεται θέμα για την παραμονή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον κυβερνητικό σχηματισμό, επέμεινε στις θέσεις του και κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την συζήτηση με τον πρωθυπουργό η οποία διήρκεσε δύο ώρες, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δηλώσεις του επέμεινε να ζητεί παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα.

«Ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Οι σχέσεις μας με τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρες, η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη μας, ο κ. Μουζάλας δεν την έχει» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα, ο κ. Μουζάλας είναι Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός είπε ότι κατανοεί τις θέσεις που εκφράζουμε» υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα περιμένει τη λήξη της Συνόδου για το προσφυγικό και την επιστροφή Μουζάλα από τις Βρυξέλλες για να ληφθούν οι αποφάσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να αποφασίσει -τουλάχιστον επί του παρόντος... Ατύπως, ο κ. Μουζάλας είναι υπουργός υπό προθεσμία 60 ωρών μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης και 18ης Μαρτίου.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου τέθηκε και το θέμα του ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος μπορεί να είναι μια διέξοδος ώστε ο κ. Τσίπρας να απομακρύνει τον κ. Μουζάλα χωρίς να παραδεχθεί ότι υποχώρησε μπροστά στην απαίτηση του κ. Καμμένου να εκπαραθυρώσει τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ωστόσο, η κόντρα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων με αφορμή το γλωσσικό ολίσθημα του Γιάννη Μουζάλα μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις:

 

Θρίλερ στην κυβέρνηση: Υπό παραίτηση ο Μουζάλας - Ο Καμμένος στο Μαξίμου

Σε θρίλερ για την κυβέρνηση εξελλίσσεται το ζήτημα Μουζάλα, που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» καθώς κατά πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει υποβάλει την παραίτησή του. Λίγο πριν τις 11:30 ολοκληρώθηκε σύσκεψη του στενού κομματικού επιτελείου υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ στη συνέχεια στο πρωθυπουργικό μέγαρο μετέβη ο Πάνος Καμμένος ο οποίος είχε συνάντηση δίωρης διάρκειας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος κόντρα στο Μαξίμου που καλύπτει τον υπουργό, επιμένει να ζητά την παραίτησή του, θέτοντας ουσιαστικά το ζήτημα «ή εγώ ή αυτός». Ο κ. Καμμένος διαμόρφωσε έτσι κλίμα σύγκρουσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού για το ζήτημα.

Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που προσήλθαν στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου -πριν την συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου- ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Νίκος Φίλης, Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, o Νίκος Παππάς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Αφού έκανε γκάφα πρέπει να παραιτηθεί

«Ό,τι συγγνώμη και να ζητήσει, από εδώ και πέρα θα παίζει ένα βίντεο όπου Έλληνας υπουργός θα αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία"», επισήμανε νωρίτερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πάνος Κάμμενος και ξεκαθάρισε: «Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας, σας λέω καθαρά ότι ο κύριος Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Με την στάση μου στα εθνικά θέματα εδώ και 25 χρόνια δεν πρόκειται να στηρίξω έναν υπουργό που κάνει τραγικό έγκλημα».

«Αφού έκανε γκάφα, όπως ο ίδιος λέει, πρέπει να έχει την ευθιξία να πάει σπίτι του!», είπε.

«Η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές και πήραμε αποφάσεις πολύ σκληρές για εμάς», είπε ο κύριος Καμμένος μιλώντας για το κόμμα του, αναφέροντας με τη σειρά τα παραδείγματα των στελεχών του Παναγιώτη Σγουρίδη, Δημήτρη Καμμένου και Παύλου Χαϊκάλη, που όπως είπε, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνοχή της κυβέρνησης.

«Ο κύριος Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί, αν κάνεις γκάφα στην πολιτική ή λάθος, το πληρώνεις» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε: «Την ώρα που συζητάμε το τέλος της αξιολόγησης και την διαγραφή του χρέους, δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιες δηλώσεις». Μάλιστα, ο κύριος Καμμένος, αναφέρθηκε και στο παρελθόν, λέγοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Μουζάλας κάνει τέτοια λάθη και τα καταπίνουμε, είχε μιλήσει για 150.000 πρόσφυγες, μετά μίλησε για ενσωμάτωση...».

Πρέπει να παραιτηθεί, τόνισε, «το ίδιο έκανε και ο Σγουρίδης, Καμμένος, Χαϊκάλης χωρίς τόσο σοβαρούς λόγους».

Αναφορικά με την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό, είπε: «Την ώρα που μίλησα με τον πρωθυπουργό, δεν είχε δει τίποτα, τον ενημέρωσα και μου είπε ότι θα το δει γιατί δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος και μου είπε πως θα μιλήσουμε σήμερα. Δεν μπορούμε τώρα να αφήσουμε τέτοιου είδους ζητήματα να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή. Έχω ήδη συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ αύριο το πρωί».

Πάντως ο ίδιος ο κύριος Καμμένος, παρά το ότι ουσιαστικά έθεσε το ζήτημα με τις θέσεις του, απέφυγε να δηλώσει ρητά πως εφόσον δεν παραιτηθεί ή αποπεμφθεί ο Γιάννης Μουζάλας θα φύγει εκείνος από την κυβέρνηση: «Να δούμε τι θα κάνει ο ίδιος ο κύριος Μουζάλας σήμερα και θα μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό και θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Η ενδοκυβερνητική κρίση προκλήθηκε όταν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε χθεσινή του συνέντευξη στον Σκάι αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία». 

Αναφερόμενος στα προχθεσινά γεγονότα στην Ειδομένη και στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους πρόσφυγες παρασύροντάς τους να περάσουν τα σύνορα, ο κ. Μουζάλας είπε: «...νομίζουμε, έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη, και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία...».

Το βίντεο με τη δήλωση Μουζάλα

 

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο κ. Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη: «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα» ανέφερε σε άλλη του δήλωση στον Αθήνα 9.84.

Ήταν όμως αργά αφού το πολιτικό σκηνικό είχε πάρει φωτιά. Δεν ήταν μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν. Η πιο σκληρή τοποθέτηση ήλθε από τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο ο οποίος σε tweet του ανέφερε: «Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του».

Το tweet του Πάνου Καμμένου

Μάλιστα, παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και την παρασκηνιακή προσπάθεια από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου να υποβαθμιστεί το θέμα, οι ΑΝΕΛ επέμειναν μετά τα μεσάνυχα με ανακοίνωσή τους στην οποία αναφέρουν: «Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και "γκάφες", ούτε μια φορά. Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο. Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του". Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα "Μακεδονία" και την ιστορία μας».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία ζήτησε με ανακοίνωσή της την παραίτηση του υπουργού: «Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα.  Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες. Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

Μέσω Twitter τοποθετήθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία"; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;». 

Το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη

Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός ζήτησε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με το ατόπημα του αυτό ο υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση».

Το σαρδάμ δεν είναι λόγος παραίτησης επισημαίνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα».

Ντροπιαστική χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων την γκάφα του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία». Καλεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες: «Ένα πράγμα μόνο δεν είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση, το να λένε τα Σκόπια "Μακεδονία". Και να που έγινε και αυτό δια στόματος του κ. Μουζάλα. Η πράξη αυτή είναι το λιγότερο ντροπιαστική για όλους τους Έλληνες. Καλούμε αμέσως τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τα λεγόμενα του κ. Μουζάλα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συναγερμός στο Μαξίμου που υποβαθμίζει το θέμα

Στο Μαξίμου σήμανε συναγερμός και μετά τις πρώτες εξηγήσεις του κ. Μουζάλα αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η γραμμή της υποβάθμισης του θέματος, ενώ απορρίφθηκε το ενδεχόμενο παραίτησης που θα αποτελούσε πλήγμα στην κυβέρνηση σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία με ανοικτό το προσφυγικό και την διαπραγμάτευση. Έτσι παράλληλα με τις εξηγήσεις και την συγγνώμη του κ. Μουζάλα το Μαξίμου διέρρεε ότι δεν πρόκειται για διαφορετική θέση του υπουργού αλλά για παραδρομή και είναι τουλάχιστον υπερβολική η απαίτηση για παραίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο απαντούσε στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, όχι όμως και του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.

Στην διαρροή του το  Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει: «Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

Λίγο μετά την 01:00 τα ξημερώματα, ο ίδιος ο κύριος Μουζάλας επανήλθε στο θέμα με επίσημη ανακοίνωσή του, όπου αναφέρει: «Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά  τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ». 

Φίλης για Μουζάλα: Το βασικό ζήτημα είναι η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος

Για μια «ατυχή λέξη» έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας το πρωί της Τρίτης το ζήτημα Μουζάλα.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του κοινωνικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες «Καλώς τους», ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον Γιάννη Μουζάλα, λέγοντας ότι «υπάρχει γενική εκτίμηση για εκείνον και αναγνώριση εντός και εκτός Ελλάδας».

«Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής λέξη», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα συζητεί τώρα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αρχηγό των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Ωστόσο, όπως τόνισε, «παραμονή της νέας Συνόδου Κορυφής», το βασικό ζήτημα είναι «η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος να εκφράζεται και στα πρόσωπα και στην πολιτική που ακολουθείται».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον κ. Καμμένο, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι δεδομένη η κυβερνητική συνοχή, ως προς τις πολιτικές που ακολουθεί και έως προς τα πρόσωπα».

Σύμβουλος του Φίλη στηρίζει Μουζάλα

Στο πλευρό του Γιάννη Μουζάλα για τη χρήση της ονομασίας «Μακεδονία» για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στάθηκε με ανάρτησή του σύμβουλος του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Ο Θέμης Δημητρακόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook είναι σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας αρμόδιος για θέμα Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων/ Αλληλεγγύης, αφενός τάχθηκε κατά της παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού και αφετέρου χαρακτήρισε «παράλογο» να ζητάς «από ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε έναν τόπο που τον έλεγαν Μακεδονία να τους στερείς το δικαίωμα να ζουν σε αυτή τη χώρα με αυτό το όνομα».

Οι επίμαχες αναρτήσεις του κ. Δημητρακόπουλου, τις οποίες επισήμανε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν ως εξής: 

Πηγή: protothema.gr

Πολιτική θύελλα προκάλεσε η "Μακεδονία" του Γιάννη Μουζάλα

Best of internet