Θεματικό πάρκο με 60 εκατ. τουβλάκια lego στο Ντουμπάι (pics)

Gazzetta team
Θεματικό πάρκο με 60 εκατ. τουβλάκια lego στο Ντουμπάι (pics)
Στον απόλυτο παράδεισο για παιδιά πρόκειται να μετατραπεί σύντομα το Ντουμπάι, καθώς μέσα στον Οκτώβριο ανοίγουν οι πόρτες του όγδοου θεματικού πάρκου στον κόσμο αφιερωμένου στα παιχνίδια lego, του LEGOLAND® Dubai.

Το πάρκο αυτό μαζί με το ομώνυμο θαλάσσιο πάρκο, θα βρίσκονται ανάμεσα στο Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι και θα διαθέτουν 60 διαδραστικές περιηγήσεις και νεροτσουλήθες καθώς και 15.000 κατασκευές από 60 εκατ. κομμάτια lego.

Θα είναι το τρίτο θεματικό πάρκο που ανοίγει στη ζώνη 25 εκατ. τ. ποδιών στην οποία έχουν αναπτυχθεί τα Dubai Parks and Resorts, τα οποία φιλοδοξούν να αποτελέσουν το μεγαλύτερο πολυθεματικό προορισμό αναψυχής και διασκέδασης στον κόσμο. Το LEGOLAND, επιφάνειας μαζί με το water park 3 εκατ. τ. ποδιών, γειτνιάζει με το Motiongate Park όπου βρίσκονται τα διάσημα κινηματογραφικά στούντιο Dreamworks, Lionsgate, Sony Pictures αλλά και τα Bollywood Parks.

Μετά τα εγκαίνιά του, το LEGOLAND θα λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια του έτους και εκτιμάται ότι θα γίνει ο απόλυτος προορισμός της Μέσης Ανατολής για οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών. Κατά την παραμονή τους σε αυτό, όλα τα μέλη της οικογένειας θα μπορούν να παίρνουν μέρος σε θεματικές περιπέτειες με lego μέσα από διαδραστικές περιηγήσεις, νεροτσουλήθρες, μοντελισμό και κατασκευή εμπειριών.

Το LEGOLAND® Dubai θα διαθέτει τη γνωστή θέα της πόλης του Ντουμπάι καθώς και εμβληματικά θέματα από όλη τη Μέση Ανατολή. Οι επισκέπτες μάλιστα, θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τη δική τους θέα πόλης στο «Build A City», ένα 10μετρο τραπέζι με λευκά τούβλα lego.

Το Legoland Water Park απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Διαθέτει 15 διαφορετικές νεροτσουλήθρες, μία πισίνα με κύματα, περιοχή ειδικά για τα μικρότερα παιδιά, ενώ τα παιδιά μεγαλύτερη ηλικίας θα μπορούν να κατασκευάσουν τη δική τους σχεδία από lego.

Το Εργοστάσιο είναι ο χώρος από τον οποίο θα ξεκινά η διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παίρνουν τα απαραίτητα για την ημέρα τους, όπως γυαλιά ηλίου και αντιηλιακό, να ενοικιάζουν όχημα ή να απολαμβάνουν κάποιο σνακ. Στη συνέχεια κάνουν μια περιήγηση στο εργοστάσιο, όπου μαθαίνουν πως κατασκευάζονται τα τουβλα των lego, λαμβάνοντας το δικό τους lego ως σουβενίρ. Επίσης, το The BIG Shop διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή παιχνιδιών lego στη Μέση Ανατολή.

Η LEGO® CITY δίνει τη δυνατότητα στις οικογένειες να συνεργαστούν είτε για να γίνουν μέλη πληρώματος του The Shipyard είτε για να αποκτήσουν το δίπλωμα οδήγησης της LEGOLAND στη σχολή οδηγών. Μπορούν επίσης να πετάξουν ένα αεροπλάνο, να οδηγήσουν ένα σκάφος ή να διασώσουν ένα φλεγόμενο κτίριο από τις φλόγες μέσα σε αυτήν την παιχνιδούπολη.

Στα Βασίλεια οι επισκέπτες μπαίνουν στη μεσαιωνική εποχή και επιδίδονται σε μάχες με δράκους, μάγια κτλ.

Στην περιοχή της Φαντασίας, οι επισκέπτες μπορούν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα από lego, ή να παρακολουθήσουν μάθημα για την κατασκευή ρομπότ από lego, ενώ στην περιοχή Περιπέτειας μπορούν να κάνουν καταδύσεις και να ανακαλύψουν τον κλεμμένο θησαυρό των φαραώ.

Μια επίσκεψη στο “Miniland” είναι απαραίτητη, καθώς διαθέτει 20 εκατ. τούβλα lego μέσα σε μια εσωτερική κλιματιζόμενη διαδραστική αίθουσα.

Εν των μεταξύ, τα Dubai Parks and Resorts πρόκειται να ανοίξουν 2 επιπλέον θεματικά πάρκα: Το motiongate™ Dubai με θέμα εμπνευσμένο από το Χόλιγουντ και το Bollywood Parks™ Dubai, έναν πρωτοποριακό στο είδος του προορισμό με αυθεντικές εμπειρίες από το Μπόλιγουντ.

Ο προορισμός θα φιλοξενήσει επίσης το LapitaTM Hotel, ένα θεματικό πολυνησιακό ξενοδοχείο διαχείρισης της Marriott, και το Riverland™ Dubai, έναν χώρο που διατίθεται με leasing για εμπειρίες εστίασης, εμπορίου και διασκέδασης ο οποίος με επιφάνεια 220.000 τ. πόδια, θα συνδέει τα 3 θεματικά πάρκα, το water park και το ξενοδοχείο.

Παράλληλα, σε κατασκευή βρίσκεται και το Dubai Safari Park, το οποίο σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dubai Tourism, Issam Kazzim, θα βοηθήσει στην προσέλκυση περισσότερων οικογενειών στην περιοχή.

Ο τουρισμός στο Ντουμπαί επηρεάστηκε από το ζήτημα ασφάλειας που προέκυψε για προορισμούς της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής. Ωστόσο, ο κ. Kazzim τόνισε ότι το Ντουμπάι αποτελεί είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο.

Πηγή: tornosnews.gr