Τσακαλώτος: Θα καταθέσουμε αντιπρόταση για το αφορολόγητο

Gazzetta team
Τσακαλώτος: Θα καταθέσουμε αντιπρόταση για το αφορολόγητο
Ερωτηθείς για την πρόταση των εκπροσώπων των δανειστών για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, ανέφερε ότι το Σάββατο, η κυβέρνηση θα καταθέσει αντιπρόταση

Το ζήτημα της πλήρους ανεξαρτητοποίησης της φορολογικής διοίκησης, αποτέλεσε το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών την Παρασκευή.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχουν πλέον ανοιχτά ζητήματα με τους πιστωτές.
Ωστόσο, ερωτηθείς για την πρόταση των εκπροσώπων των δανειστών για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, ανέφερε ότι το Σάββατο, η κυβέρνηση θα καταθέσει αντιπρόταση.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση μετείχε και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο για το δημοσιονομικό πλαίσιο το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 14.00 και όχι στις 15.00, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών. Θα έχουν προηγηθεί οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές για τη διοικητική μεταρρύθμιση (10.30) και το ασφαλιστικό (11.30).

Πηγή: protothema.gr