Παραμένει μετέωρη η τύχη του Mega – Άκαρπη και η νέα συνεδρίαση του ΔΣ για την ΑΜΚ

Gazzetta team
Παραμένει μετέωρη η τύχη του Mega – Άκαρπη και η νέα συνεδρίαση του ΔΣ για την ΑΜΚ
Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Mega, χωρίς να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Έτσι, παρατείνεται η αβεβαιότητα για την τύχη του τηλεοπτικού σταθμού και των εργαζομένων του.

Ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, ενώ ο Νίκος Πεφάνης, διευθύνων σύμβουλος που προέρχεται από τον ΔΟΛ και θεωρείται άνθρωπος της εμπιστοσύνης του κ. Ψυχάρη, παραιτήθηκε. Έτσι, το ΔΣ του Mega παραμένει ουσιαστικά ακέφαλο, χωρίς στέλεχος με εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Ενδεικτική της σημασίας που είχε η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της «Τηλέτυπος ΑΕ», της εταιρείας που διαχειρίζεται τις τύχες του Mega, ήταν η αυτοπρόσωπη παρουσία του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Τούτο δεν επέτρεψε, όμως, να βρεθεί κοινός τόπος με την πλευρά του Γιώργου Μπόμπολα, ο οποίος εμφανίζεται να θέλει μεν πιο ενεργή συμμετοχή του στο κανάλι, αλλά είναι επιφυλακτικός ως προς την αντίστοιχη οικονομική συνεισφορά του στην ΑΜΚ της εταιρείας.

Η απόφαση Ψυχάρη να μη συμμετάσχει στην ΑΜΚ δεν σημαίνει ότι αποχωρεί πλήρως από το Mega. Αντιθέτως, η εξέλιξη αυτή περιπλέκει την κατάσταση, δεδομένου ότι, εφόσον καλυφθεί με κάποιο τρόπ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα παραμείνει μέτοχος με μειωμένο ποσοστό. Σ' αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα για την κάλυψη του ποσού που αντιστοιχούσε στη συμμετοχή Ψυχάρη και τον έλεγχο του καναλιού.

Έτσι, κανονίστηκε νέο ΔΣ τις επόμενες ημέρες, ωστόσο δύσκολα θα βρεθεί λύση στο γρίφο που δημιουργείται, με το χρόνο να πιέζει, καθώς οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες τρέχουν. Κομβικό σημείο αποτελεί το ομολογιακό δάνειο που θα πρέπει να καλυφθεί με την ΑΜΚ. Εάν αυτό δεν συμβεί, οι τράπεζες θα είναι αυτές που θα έχουν τον πρώτο λόγο και θα κληθούν να αναλάβουν τις τύχες του καναλιού.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι εντός των επομένων ημερών θα εκδηλωθεί η κίνηση των τραπεζών και συγκεκριμένα της Τράπεζας Πειραιώς και της Αlpha Bank, οι οποίες αποτελούν τους βασικούς δανειστές της «Τηλέτυπος ΑΕ». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διοικήσεις και των δύο τραπεζών έχουν ήδη αρχίσει να εκπονούν στρατηγικό πλάνο, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι η διαχείριση της υπόθεσης και συνολικά του Mega είναι «διόλου εύκολη υπόθεση».

Πηγή: koolnews.gr