Η γερμανική κυβέρνηση κάνει μαθήματα σεξ στους πρόσφυγες

Gazzetta team
Η γερμανική κυβέρνηση κάνει μαθήματα σεξ στους πρόσφυγες
Όπως επισημαίνει η Bild, σε πολλές από τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, δεν παραδίδονται μαθήματα σεξουαλικής εκπαίδευσης , για το λόγο αυτό η Γερμανία ανέλαβε να κάνει μαθήματα σχετικά με το σεξ...

Τι είναι το πρωκτικό και το στοματικό σεξ; Πως λειτουργεί το σημείο G των γυναικών; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από το περιστασιακό σεξ; Τι μέτρα προφύλαξης πρέπει να λαμβάνουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια;

Απαντώντας στα ερωτήματα αυτά και σε πολλά άλλα που αφορούν το σεξ , οι γερμανικές Αρχές διαφωτίζουν μέσω της ενημερωτικής ιστοσελίδας "Zanzu.de " τους πρόσφυγες που φιλοξενούν στην πατρίδα τους .

Στόχος της καμπάνιας αυτής που έχει ξεκινήσει από το τέλος Φεβρουαρίου είναι η ενημέρωση των προσφύγων γύρω από θέματα σεξ , όπως εξηγεί η γερμανική εφημερίδα "Bild".

Σε 13 γλώσσες (αραβικά , τουρκικά και ρωσικά ) οι πρόσφυγες μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικά με θέματα σεξουαλικότητας, λοιμώξεις και ασθένειες που σχετίζονται με το σεξ , σεξουαλικές σχέσεις και οικογενειακό προγραμματισμό.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, στην ιστοσελίδα που προωθεί το γερμανικό υπουργείο Υγείας, για να γίνουν πιο κατανοητές οι οδηγίες των γιατρών και των ειδικών, υπάρχουν ανάλογες εικόνες και γραφήματα που επεξηγούν την εκπαίδευση γύρω από το σεξ.


Για παράδειγμα, αν κάποιος κάνει "κλικ" στο θέμα της σεξουαλικότητας, τότε μπορεί να επιλέξει τις επιμέρους θεματικές ενότητες: "Σεξ" , "παρθενία", " σώμα και φύλο" , ή "πρώτη φορά", "σεξουαλική ευχαρίστηση", "σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης", " σεξουαλικά προβλήματα και φόβοι" .

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, σε πολλές από τις χώρες προέλευσης των προσφύγων , δεν παραδίδονται μαθήματα σεξουαλικής εκπαίδευσης , για το λόγο αυτό η Γερμανία ανέλαβε να κάνει μαθήματα σχετικά με το σεξ.

Στην ιστοσελίδα "Zanzu.de", οι άνδρες πρόσφυγες μπορούν επίσης να ενημερωθούν για τον σωστό τρόπο χρήσης του προφυλακτικού, όπως υπάρχουν επίσης σχετικές οδηγίες για τους ομοφυλόφιλους και πώς να προστατευτούν το AIDS και άλλα λοιμώδη νοσήματα.


Πηγή: protothema.gr