Βενιζέλος: Αντικρουόμενοι οι ισχυρισμοί Δ. Παπαγγελόπουλου

Gazzetta team
Βενιζέλος: Αντικρουόμενοι οι ισχυρισμοί Δ. Παπαγγελόπουλου
Ανάμεσα στα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος, περιλαμβάνεται ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης «για τον ρόλο της εισαγγελέως εφετών στην υπόθεση Βγενόπουλου», η οποία κατετέθη στις 23 Δεκεμβρίου.

Φάκελο με έγγραφα για τις καταστάσεις που εκδηλώνονται στον χώρο της Δικαιοσύνης κατέθεσε στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος καταλογίζει αντιφατικές αιτιάσεις στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, στις 3 Μαρτίου ζήτησε με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, να συγκληθεί η Επιτροπή και να συζητήσει θέματα δικαιοσύνης. Συμπληρώνει πως κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής, συγκρότησε φάκελο προκειμένου να προετοιμαστεί η συνεδρίαση, ενώ τονίζει ότι μετά από επικοινωνία του με την κ. Χριστοδουλοπούλου, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ανάμεσα στα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος, περιλαμβάνεται ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑπρος τον Υπουργό Δικαιοσύνης «για τον ρόλο της εισαγγελέως εφετών στην υπόθεση Βγενόπουλου», η οποία κατετέθη στις 23 Δεκεμβρίου. Ο κ. Βενιζέλος εξηγεί ότι «με την ερώτηση αυτή τίθενται όλα σχεδόν τα θέματα που και τώρα επικαλούνται ορισμένοι, σε σχέση με την εισαγγελέα εφετών κ. Τσατάνη που μου είναι παντελώς άγνωστη».

Στη συνημμένη απάντηση του Δ. Παππαγγελόπουλου επισημαίνεται ότι: «ο Διευθύνων την Εισαγγελία Αθηνών κ. Ντογιάκος, μας ενημέρωσε πως ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Επόπτης των Εισαγγελέων Διαφθοράς με την υπ’ αριθμόν 5594/18-02-2015 Διάταξή του απεφάνθηκε ότι όλες οι δικονομικές ενέργειες της αρμόδιας Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών επί της συγκεκριμένης υποθέσεως είναι απολύτως νόμιμες».

Πηγή: naftemporiki.gr