Μία άλλη άποψη για τα Άθυρα

Gazzetta team
Μία άλλη άποψη για τα Άθυρα
Την άποψή του για τα όσα έγιναν στα Άθυρα με τον χώρο που θα φιλοξενούσε τους πρόσφυγες, εξέφρασε ένας κάτοικος των κοντινών Κουφαλιών.

Την δική του απάντηση για το όργωμα των χωραφιών που θα στηνόταν ένα πρόχειρο μέρος για τους πρόσφυγες στα Άθυρα, έδωσε ο κάτοικος των κοντινών Κουφαλιών, Στέφανος Ηλιάδης...

«Τα Άθυρα ήταν ανέκαθεν κομμάτι των Κουφαλίων.Εδώ πηγαίναν τα παιδιά Γυμνάσιο και Λύκειο.Εδώ φροντιστήρια , εδώ αθλητικές δραστηριότητες, εδώ για ψώνια.

Αισθάνομαι λοιπόν την υποχρέωση να γράψω δυο αράδες για τους κατοίκους του.Υποχρέωση απέναντι στους παλιούς συμμαθητές και φίλους μου που μεγαλώσαμε μαζί .Υποχρέωση απέναντι σε όλους τους κατοίκους που τις τελευταίες μέρες χλευάζονται από “ανοιχτά” μυαλά ανά την Ελλάδα.

Κατηγορήθηκαν ως φασίστες επειδή αντέδρασαν στο άκουσμα της ξαφνικής επιλογής του χωριού τους των 1500 κατοίκων να στηθεί καταυλισμός 3000 ανθρώπων.Χωρίς καμιά προειδοποίηση, χωρίς να ζητήσουν τις προτάσεις τους, χωρίς να υπάρχουν υποδομές.Για τους “δημοκράτες” που πήραν την απόφαση μέσα σε μια νύχτα δεν διάβασα κάτι όμως.Δεν είδα να τους κατηγορεί κανένας.

Που μπροστά στα δικά τους συμφέροντα δεν τους ενδιαφέρει αν το σημείο που επέλεξαν είναι βάλτος δίπλα σε κτηνοτροφικές μονάδες.Για τα παιδιά που θα πάνε να πετάξουν στις σκηνές και στην λασπούρα επίσης δεν διάβασα κάτι.Που είστε ρε όλοι εσείς οι ευαίσθητοι ανθρωπιστές?

Αντίθετα το όργωμα του χωραφιού έκανε τον γύρο της Ελλάδας.Αυτό πουλάει βλέπεται.Όπως πουλάνε και οι ετικέτες . Όλοι τελικά έχουν δικαίωμα να μιλάνε και να κρίνουν εκτός από τους Αθυριώτες.Τι λέτε ρε δημοκράτες και ιδεολόγοι?

Πήγε κανένας σας εκεί να δει από κοντά;Μίλησε κανένας από σας με τους κατοίκους; Άκουσε τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους;Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή;

Αν σας ενδιέφεραν πραγματικά οι πρόσφυγες και τα παιδιά, θα έπρεπε να ασχοληθείτε ΠΡΩΤΑ με το αν είναι κατάλληλο το μέρος που επέλεξαν οι “διάνοιες” για να στηθεί ο καταυλισμός και μετά με όλα τα άλλα.Εσείς πήγατε κατευθείαν σε όλα τ άλλα.Έτσι σας βολεύει.Για την ρετσινιά σ ένα ολόκληρο χωριό δεν σας ενδιαφέρει.Την δουλειά σας την κάνατε.Κάνατε την αδικία νόμο.

Ο επόμενος παρακαλώ…

Στέφανος Θ.Ηλιάδης»

Πηγή: e-koufalia.gr