Εχθρός της πατρίδα σου είσαι ΕΣΥ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Εχθρός της πατρίδα σου είσαι ΕΣΥ!
Απελπισία! Με καταπίνει μία δίνη απόγνωσης. Οι σταθερές αλλάζουν συνεχώς για τους περισσότερους από εμάς και η ζωή γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Όμως αυτό δεν επιτρέπει να πάψουμε να είμαστε άνθρωποι.

Προ ολίγου είχα μία συνομιλία μέσω Facebook με τον γιο οικογενειακών καλών φίλων των γονιών μου. Λόγω απόστασης Αθήνα- Βόρεια Ελλάδα, δεν είχαμε ποτέ στενή επαφή, όμως ξέρω ότι είναι καλοί άνθρωποι. Τον ίδιο είχα να τον δω πάνω από 20 χρόνια και τον συνάντησα πέρσι με την οικογένεια του σε μία εκδρομή που έκαναν στην Αθήνα. Μου έστειλε λοιπόν, χθες ένα κακοσυρραμμένο βίντεο, έναν ύμνο φασιστικού μίσους για τους πρόσφυγες. Όταν του είπα ότι είναι εμετικό και συνάμα αστείο, αφού εμπεριείχε σκηνές ακόμη και από συμπλοκές οπαδών με αστυνομικούς σε γήπεδο στην Αίγυπτο, μου ξεφούρνισε ότι σκέφτεται να ψηφίσει ΧΑ.

Υπό κανονικές συνθήκες θα τον έστελνα στο διάολο και θα τον μπλόκαρα, όμως επειδή μου είπε ότι το σκέφτεται ακόμα και ξέρω ότι είναι μεγαλωμένος με αγάπη και έχει και ο ίδιος παιδιά, επέλεξα να του πω τη δική μου αλήθεια για τον εχθρό της πατρίδας του.

Τον ενοχλούν οι πρόσφυγες, ανησυχεί για τον εξισλαμισμό, φοβάται μπροστά στον εχθρό της πατρίδας του, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο!

Έχει πιστέψει ότι η ΧΑ είναι η λύση, όχι η ιδανική, αλλά θα εξιδανικευτεί όταν γίνουν λιγότερο φασίστες...

Ένα μικρό απόσπασμα της συζήτησης με έναν άνθρωπο μορφωμένο και μεγαλωμένο με πολλή αγάπη και με θρησκευτική ευλάβεια:

«-Θα μας τους επιστρέψουν όλους πίσω. Τί θα πεις τότε;

-Καλώς να τους δεχτούμε αν δεν έχουν που να πάνε, εγώ στρατόπεδα συγκέντρωσης στη χώρα που πλήρωσε με αίμα τον φασισμό δεν θέλω. Εγώ είμαι περήφανη για τους προγόνους μου γιατί πολέμησαν τους Γερμανούς και το φασισμό και σίγουρα δεν θα κάνω τα ίδια. Έλληνας - περήφανος και φασίστας δεν υπάρχει.
Εγώ αγαπώ όλα τα παιδιά του κόσμου όσο τα δικά μου και θέλω όλα να έχουν καλή τύχη.

-Βρες και μια ενδιάμεση κατηγορία αν υπάρχει...
-Δεν υπάρχει, ή με τους φασίστες πας ή με τους ανθρώπους. Εγώ λοιπόν με τους φασίστες δεν πάω, εσύ θα πας να ψηφίσεις τον άνθρωπο που διέταξε να σφάξουν τον Φύσσα επειδή δεν άρεσαν τα τραγούδια του;

Θα ψηφίσεις τους ανθρώπους που προσκυνούν τη σημαία του τρίτου Ράιχ;

Τους ανθρώπους που χαιρετούν ναζιστικά;

Αν ναι να ξέρεις ότι εσύ είσαι ο εχθρός της Ελλάδας!

-Τα περισσότερα εγκλήματα από αλλοδαπούς διαπράττονται σ' αυτή τη χώρα... Μην είσαι τόσο ακραία υπάρχουν και μέσες λύσεις... Μπορεί η Χ.Α. να μειώσει την φασιστική ιδέα που έχει...
Λοιπόν κλείνω θα φύγω θα τα ξαναπούμε. Φιλιά.

-Χαχχαχα. Ποιος σου το είπε αυτό; Για μπες στα αρχεία της αστυνομίας και ψάξε police.gr. Κάνεις τεράστιο λάθος! Μην μασάς ότι σου δίνουν, ψάξε. Να μην σε ξεγελούν όσοι στο παίζουν σωτήρες της πατρίδας σου. Σπιλώνεις τη μνήμη των προγόνων σου. Ξανασκέψου. Ελπίζω η συζήτηση μας να σε προβλημάτισε και να δεις τα πράγματα με πιο ανοικτό μυαλό. Όλοι επηρεαζόμαστε κατά καιρούς από διάφορους ανθρώπους και καταστάσεις. Το θέμα είναι να έχουμε τα αυτιά μας ανοικτά και να μπορούμε να κρίνουμε τι είναι σωστό και τι όχι. Η ΧΑ είναι φασίστες και οι φασίστες δεν αλλάζουν, μένουν για πάντα σκατόψυχοι και μισάνθρωποι, επειδή εσύ δεν είσαι μισάνθρωπος πάψε να δηλητηριάζεις την ψυχή σου. Το δρόμο του Θεού δεν τον βρίσκεις στο δρόμο για την εκκλησία κάθε Κυριακή, αλλά από τις πράξεις σου κάθε μέρα».

Από πότε οι Γερμανοτσολιάδες γίνανε εθνοσωτήρες; Από πότε αυτοί που έκαναν υπόκλιση για να προελάσουν τα γερμανικά στρατεύματα όταν έφτασαν και «κάρφωναν» φορώντας μαύρες κουκούλες τους αντάρτες που πολεμούσαν στα βουνά, ανησυχούν για την ελευθερία της χώρας μου, εμφανίζοντας ως εχθρούς τους ξεριζωμένους πρόσφυγες; Από πότε ρε πείτε μου;